Netistä löysin sitten useamman ohjeen paperinarupallon tekoon, ja ohjeet olivat aikalailla samanlaisia. Tarvittiin mahdollisimman pyöreitä ilmapalloja, vesiliukoista askarteluliimaa, suti, muovikelmua, saksia ja hyviä hermoja. Ensinnäkin, älkää uskoko, jos ilmapallopaketin päällä lukee "pyöreitä" ilmapalloja. Eivät ne kuitenkaan ole. Noh, tavallisen ilmapallon tippamainen muoto on vain omalaatuista, eikö niin. Ei muuta kuin palloon ilmaa ja sen päälle muovikelmua. Ohjeiden mukaan kelmu helpottaa narun kiertämistä pallon ympäri.
Enempää kuvia ei sitten tekovaiheesta olekaan. Narun (öh, siis nauhan) väristä sen sijaan on, ja se osoittautukin oikein kivaksi väriksi:
Useimmissa ohjeissa muuten neuvotaan liottamaan paperinarua ennen tällaisen pallon tekoa, ja varmasti nimenomaan narua käyttäessä se onkin tarpeellista. Koska verenpaineeni ei salli ylimääräisiä odotteluja, sudin nauhaa liimavesiseoksella suoraan ilmapallon pintaan. Kun kierroksia tuntui olevan riittävästi, annoin koko komeuden kuivua päivän. Seuraavana päivänä puhkaisin ilmapallon, otin sen pois ja tilalle sujautin valosarjan. Tällainen siitä sitten tuli:
Kuten kuvasta näkyy, niin nauhakierroksia olisi voinut laittaa paljon enemmän. Muotokaan ei tosiaan ole tasaisen pyöreä, mutta mitäpä tuosta. Sinooperissa poikkesin kysymässä pyöreitä ilmapalloja, ja myyjä heitti vastakysymyksen, teenkö öljskjölderö-palloa. Okei, tuo ei ollut se myyjän käyttämä nimitys pallolle, mutta kun en nyt millään muista alan oikeaa termiä tämmöiselle. Joka tapauksessa pyöreitä ilmapalloja ei siellä ollut, mutta myyjä neuvoi, että tavallinen ilmapallo toimii, kun muodon vaan pakottaa pyöreäksi. Voimankäyttö olisi siis toiminut tässäkin tapauksessa.
Tuolla se nyt eteisen nurkassa kököttää. Kokeilen kyllä ehdottomasti uudelleen vähän viisaampana tehdä uusia palloja. Joulukuuseen ajattelin tehdä myös pikkupalloja koristeeksi, niiden tekemisessä vesi-ilmapallot kuulemma toimii.
-Hanna-
-Hanna-
Kiva pallo ja kiva blogi! :)
VastaaPoistaKiitos Pärtsä! :)
Poista