maanantai 30. joulukuuta 2013

Joulun jollotuksia

Joulu tuli ja näköjään menikin jo, ennen kuin ehdin oikein taas edes tajuta. Vielä aattoaamuna viuhuttelin virkkuukoukkua ja viimeistelin viimeisiä joulupaketteihin päätyneitä tekeleitä. Kaikessa tohinassa kävi niin, etten muistanut kuvata niitä kaikkia. Sitten vielä Ukkelin kamera kadotti kaikki kuvat, joten siellä meni muutama otos. Oh well.


Lankakorissa oli muutama kerä Novitan Pampula-lankaa, josta päätin kokeilla Kangasaitan ohjeella töppösiä, joita on tullut muutama tehtailtua jo aiemminkin. Herra tai Rouva Pampulalangan Kehittäjä on varmaan tarkoittanut lankaa käytettäväksi avattuna vaikkapa huivin tekemiseen, mutta minäpä suihkin lankaa virkkuukoukulla menemään ihan tuommosena kuin se kerässä on.


Langasta oli hyvä virkata, koukkuna oli nro 8. Lanka oli myös oiva valinta tämmöiselle, joka ei koskaan oikein osaa päättää väriä :)Tämmöisiä niistä sitten tuli. Tossun päälle koristeeksi käytin Pampula-lankaa avattuna ja kiepsautin niistä tuollaiset tupsuntapaiset. Tein siis kahdet tossut ja molemmat menivät joulupaketteihin suvun ihanille naisille. Tässä kuvassa töppösiin on rutattu sanomalehteä tuomaan vähän muotoa ja helpottamaan lahjansaajia keksimään, mitä vempaimia nämä lärpäkkeet tahtovat esittää.

Yhteen joulupakettiin tein pitkästä aikaa korin trikookuteesta. Lankalaaristani löytyi Päivin kudepuodista hankittua vitivalkoista ohutta Eko-ontelokudetta. Tein korin mukaellen ohjeita vähän sieltä sun täältä. Siitä tuli tuollanen:


Korit on mukavia, kun valmistuvat nopeasti. Onkelmana peukalon kipuilu, kun yhdellä istumalla pitää tietysti saada valmiiksi.

Koska kaikkia tekelekuvia ei ole, niin poonuksena tässä vähän joulutunnelmia:


Ilmeisesti olin ollut edes himpun verran kiltti, koska pukki toi monta toivottua lahjaa. Tässä yksi niistä:Tämä on siis Molla Millsin kirja Virkkuri. Ihania ohjeita sivukaupalla havainnollisilla ja selkeillä ohjeilla, suosittelen!
Ei muuta kuin kohti suurenmoista vuotta 2014!

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti