sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Tsimpukkaviufkakukkaro

Sattuipa muutama päivä sitten niin, että sain eräältä mainiolta kyläilijältä mitä mainioimpia tuomisia: pari kerää Novitan Aalto-lankaa ja suklaalevyn. Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että ei ihminen paljon muuta tarvitsekaan! Siitä suklaalevystä ei enää ole... öh... kuvattavaa jäljellä... en tiedä mihin se siinä katosi... kummallista... Mutta tätä lankaa pyöritellessä piti pudottaa edellinen työ käsistä ja tarttua koukun kanssa tähän. Tuttuun tapaan ilman ihmeempiä suunnitteluja virkkasin tällaisen:


Kaapin pohjalta löytyi joutilaat kukkaronkehykset, joihin virkkasin simpukkakuvioisen pussukan. Vai onko nuo viuhkoja? Tsimpukkaviufkoja? Ohjetta ei sen kummemmin ollut, virkkailin vain joka toisen kerroksen simpukoita edellisen kerroksen etureunaan, ja joka toisella kerroksella pylväitä edellisen pylväskerroksen takareunaan. Aalto-lanka on puuvilla-akryyliä, ja tähän käytin 2,5 millin koukkua.Tällä kertaa onnistuin kiinnittämään kehyksetkin ilman enempiä tuskailuja. Kerrankin otsasuoni ja verenpainelääkkeet säästyi! Vielä kun keksisin, miten nuo simpukat saisi pysymään samaan suuntaan ojennuksessa. Täytyy ainakin näyttää tuolle kukkarolle hieman silitysrautaa ja jättää kosteana jonnekin painumaan. Tuntuu, että simpukat sojottavat koko ajan minne sattuu. Sellainen tosin on ihan ominaista meikäläisen tekeleille, eli ehkä se vain ilmentää sitä meikäläisen persoonallista treidmarkkia.Virallisella Virkkausassistentillani oli oma ehdotus kukkaron käyttötarkoitukseksi... Mutta taidan silti keksiä tälle jotain muuta käyttöä, kuin Assarin herkkukukkaroksi.


Kyllä kesä on kiva! Kuvissa näkyy muutakin kuin harmaata huttua ja muutenkin valoa riittää. Aurinkoisia päiviä kaikille! :)

-Hanna-

7 kommenttia:

 1. Onpas söpö kukkaro. (: Ja jaan ajatuksesi, langat ja suklaa - mitä muuta sitä tarvitseekaan. Niillä saa jo paljon hyvää aikaan.

  VastaaPoista
 2. Ihana! Voisit väsätä tarkemman ohjeen, olisin kiinnostunut

  www.unelmiavarikkaita.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apuva, tätä minä vähän pelkäsinkin... :) Ensin tein sopivan määrän ketjusilmukoita (kukkaron ympärys kehysten saranakohdalta), jotka liitin piilosilmukalla. Jokaisen silmukkaan tein kiinteän silmukan (näkyy valmiissa pussukassa valkoisena kerroksena saranoiden kohdalla). Siitä virkkasin spiraalina kukkaroa ensin alaspäin: ensin simpukoita (kerroksen alussa hypätään kahden silmukan yli, seuraavaan silmukkaan 7 pylvästä, jälleen hypätään kahden silmukan yli ja seuraavaan piilosilmukka. Näin on yksi simpukka valmis). Tärkeää on virkata simpukat edellisen kerroksen silmukoiden etureunaan. Simpukkakerroksen jälkeen virkkasin pylväskerroksen, ja ne virkkasin valkoisen kiinteän silmukoiden kerroksen silmukoiden takareunaan. Ihan aluksi tein siis kiinteän silmukoiden kerroksen, mutta välikerroksiksi sen jälkeen teinkin tästä eteenpäin pylväitä, muuten simpukoita olisi tullut liian tiheään päällekkäin.

   Simpukkakerros jää ikäänkuin repsottelemaan siihen eteen :) Ja sisäpuolella kukkarossa on pelkkiä pylväskerroksia. Kun kerroksia oli tarpeeksi, virkkasin pohjan kiinni. Sitten virkkasin kiinteitä alun valkoiseen kiinteään kerrokseen, mutta nyt toiseen suuntaan eli ylöspäin. Tein kiinteitä, kun ne miellytti tässä kohden enemmän silmääni. Eli kutakuinkin puoliympyrän muotoiset kukkaron yläosat virkkasin erikseen, ensin toisen ja sitten toisen. Mallailin tehdessä kehyksiin, jotta sain yläosista oikean kokoiset. Sitten ompelit kehykset kiinni.

   Kuten huomaat, en ole ollenkaan mikään ohjeiden kirjoittaja. Varsinkin kun työ useimmiten syntyy vasta tehdessä, ja usein en edes muistakaan mihin ratkaisuihin lopulta päädyn, kun joskus puran useampaankin kertaan. Rohkeasti vain kokeilemaan! :)

   Poista
  2. Niin ja jos olisi ollut viisas, tämänhän olisi voinut hyvin tehdä suoraan ihan yläreunasta alas, ensin tasona ja ja sitten spiraalina saranakohdasta alaspäin. Ja sitten lopuksi toisen puolen yläreuna. Mutta minä en olekaan viisas... :D Ja ensin iski inspiraatio tuosta pussukkaosasta, yläosan tekotavan keksin sitten vasta kun pussiosa oli valmis. Parasta virkkauksessa on, kun ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa! :)

   Poista