sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Maailman paras joululahja

Tämä postaus on Facebookin Käsityöblogit-ryhmän joulukalenterin kolmas luukku. Tervetuloa! Eilen saimme Sormustin-blogista aivan ihana lahjavinkin, nimittäin supersöpösen kettulaukun ohjeen. Huomenna kalenterin luukusta paljastuu Käsintehtyä ja kaunista -blogin jouluvinkit. Kaikki kalenteriin osallistuvat blogit näet täältä.

Mutta niin, mikä se maailman paras lahja voisi olla? Joku varmasti vastaisi esimerkiksi rakkaus, terveys, maailmanrauha ja mitä muita näitä nyt onkaan. Mutta meikävirkkaajan ainoa oikea vastaus tähän kysymykseen on: VILLASUKAT. Sitä paitsi mikä konkreettinen asia rakkautta, terveyttä ja maailmanrauhaa oikeastaan paremmin edustaakaan, kuin villasukat? Onko mitään parempaa tunnetta, kuin vetää jalkaan upouudet ja pehmeät villikset? :)


Nämä villasukat kudoin (eli neuloin, mutta kun murre) 7 Veljestä -langasta. Ohje oli aikoinaan pienoinen villitys Facebookin Voihan villasukka! -ryhmässä, jossa Merja Matilainen ensimmäisenä sukan mallin ja värityksen keksi. Ohje sukkiin on julkaistu Lankahelvetin blogissa. Koska itselleni sukkien teko on edelleen melko vaikeaa ja erittäin hidasta, näiden valmistuminen eilen oli aikamoinen työvoitto!


Mikä siis lämmittää, lohduttaa, rauhoittaa ja rentouttaa paremmin kuin villasukat? Parhaimmat sukat on tietysti rakkaudella luodut saajaa ajatellen. Onneni on, että Äitimuori on varsinainen sukkakone, ja sukkapareja kaapistani löytyy... no, melko useat. Yhdetkään niistä ei ole ylimääräiset!


Villasukkia ei voi erityiseksi lahjavinkiksi sanoa, sillä useat käsityöharrastajat ainakin perussukkia yleensä jonkin verran tekevät. Ja jos eivät tee, niin käsintehtyjä sukkia löytyy useimmiten esimerkiksi joulumyyjäisistä. Olkoon tämä vahvistus kaikille, jotka empivät, ovatko villasukat jo pois muodista ja varsinkin lahjana aivan out - eivät todellakaan ole!


Myös Virallinen Virkkausassistenttini tietää, että villasukat on maailman paras keksintö herkkuluiden ja juuston ohella: lähes koko kuin koko sopii tassuun, suuhun ja tyynyksi. Yleensä siellä, missä on Assistentti, on välittömässä läheisyydessä useampi sängystä tai pyykkikorista varastettu sukka. Jalassa olleissa sukissa on mainio aromi, ja se myös pyyhkäisee mukavasti suupielessä roikkuvan kuolatipan. Kuinka kätevää!


Varmaan arvaatkin, että Joulupukille lähettämässäni kirjeessä toivoin tänäkin vuonna uusia villasukkia. Ihan tässä alkaa jo jännättelemään, löytyykö lahjapaketistani sellaiset. Ihanaa joulun odotusta kaikille! :)

-Hanna-

10 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! Tykkään kovasti. Ja minustakin villasukat ovat parhaat lahjat. Itse en niitä saa (varmaan siksi, kun kaikki ajattelevat, että neulojana teen itselleni) ja olen ilmeisesti läheisenikin jo onnistunut hukuttamaan villasukkiin mutta silti mielestäni niitä aina kuitenkin tarvitaan (kuluvathan ne joskus kuitenkin...) :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin ajattelin heti että paras lahja on oman lapsen itse tekemät sukat äidilleen.

  VastaaPoista
 3. Hurjan ihanat sukat! :) Ja olen täsmälleen samaa mieltä - pehmeä paketti, paras paketti, annettuna tai saatuna.

  VastaaPoista
 4. Kivasti kirjoitettu postaus joulusta ja villasukista :)

  VastaaPoista
 5. Totta! Villasukkia ei voi olla liikaa! Nuo ovat ihanat! Minulla myös "muutama "pari. Villasukat jalassa ja villahuivi kaulassa on niin kiva olla. Sukkia on hyvä välillä lepuuttaa, siksi tarvitaan monta paria.
  Hyvä Hanna!

  VastaaPoista
 6. Vaikka tämä jo vanha juttu onkin, harmittaa silti. Minulla on blogissani sukkia ohjeella ”vähän sinne päin”, saa kopioida, mutta ei ole haitaksi jos mainitsee mistä vinkin on saanut. Vähän väliä törmään tähän ”Merja Matilaiseen” joka omanaan esittelee tätä ohjetta. Eihän sukissa mitään tekijänoikeuksia ole, mutta jos kopio, ei pidä esitellä omana ohjeena. Omani tein jo lokakuussa 2012. Täältä voit asian tarkastaa: https://wiktoriinanvillat.blogspot.com/2012/10/raitasukat-jussista-koko-39.html Ettei vaan olisi tämä Merja käynyt boogissani… Siellä täällä huomaan, että tätä esitellään tämän Merjan ohjeena, ihmettelen vaan miten joku viitsii. Vai onko sukat niin hienot, että haluaa kunnian niistä itselleen, kun ei itse keksi. Sinä tähän olet syytön, ärsyttää vaan tämä "Merja".

  VastaaPoista