lauantai 18. helmikuuta 2017

Parin pylvään peitto

Onpas siitä huiman pitkä aika, kun on viimeksi ollut mitään blogattavaa. Olen virkannut peittoa, ja päätin alkuvuonna, etten bloggaa ennen kuin se on valmis. Ja nyt se on! Peiton valmistumista odotellessa olenkin ollut aktiivisempi tuolla Vastiksen Facebook-sivuilla, jossa ehdin pitää jo pienen ystävänpäiväarvonnankin. Kannattaa käydä tykkäämässä!

Mutta siihen peittoon, tässä se on:


Ai miksi se on "Parin pylvään peitto"? No laskeskelin tuossa, että sitä virkatessa tuli koukuteltua yhteensä 27 661 pylvästä - siis ihan pari vain :) 


Aloitin tämän virkkaamisen ajatuksena tuhota pahvilaatikollinen 7 Veljestä -langan jämiä. Olen samantapaisen peiton virkannut aiemmin, siitä voi lukea täältä. Tässäkin peitossa oli sama idea: yksi kerros yhdellä värillä, eikä mukana ole lainkaan mustaa (eipä sen väristä jämää laatikosta olisi löytynytkään). Värijärjestystä ei ole suunniteltu yhtään, olen napsinut laatikosta jämiä sattumanvaraisesti. Hieman pidin silmällä, ettei sama väri toistu liian usein. Koukun koko oli 4,5.


Kyllä sen alle yksi tai kaksikin tyyppiä mahtuu päikkäreille :) Kokoa en tullut mitanneeksi, ja epäluotettavalla henkilövaa'alla (minusta ne kaikki on epäluotettavia!) painoksi tuli noin 1,4 kiloa. Eli kymmenisen kerää lankaa saa varata, jos tällaista tiiviihköä ja suurehkoa peittoa alkaa virkata.


Lankojen päitä en päätellyt (ihan niin hullu meikäläinenkään ei ole), vaan solmin aina kolmen langan ryhmät umpisolmuun. Tälla tavalla olen aiemmin "päätellyt" kahden muunkin peiton langat, tosin olen hapsuihin lisäksi kiinnittänyt puuhelmiä. Tähän peittoon en laittanut helmiä, koska ne eivät ole kaikkein kätevimmät pestessä. Eikä myöskään silloin, kun sängyssä pyöriessä kova helmi jää polven alle. Au!


Mitä värejä! Olkoon tämäkin sellainen elämänriemuinen lämmin peitto, jonka alle on hyvä kääriytyä. Ja tylsyyden iskiessä voi etsiskellä vaikka niitä muutamia rivejä, joissa yksi jämä on loppunut ja olen vaihtanut lähes saman sävyiseen toiseen jämään. Niitä on siellä muutama... ;)


Olo on kuin olisi saattanut loppuun suurenkin projektin. Ja olihan siinä toki puuhaa, mutta erittäin mieleistä! Parasta on, että moni jämäkerä tuli tuhottua. Josko sitten siirtyisi seuraavan projektin kimppuun - heti kun keksin, mikä se on :)

Aurinkoista kevättä kaikille!

-Hanna-

12 kommenttia:

 1. Ihana peitto! (: On siinä saanut muutaman pylvään virkata. Hapsut tekevät peitosta ilmeikkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli sellainen pieni hetki, että pylväitä veivasi melkein unissaankin :) Mutta väkisin en tehnyt yhtään, oon päättänyt, että käsitöitä ei parane yhtään tehdä väkisin.

   Poista
 2. Oi jestas miten ihana!! Ja joo "vain pari pylvästä" :) Oli kyllä varmasti hommaa, mutta lopputulos on aivan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllähän siinä koukku sai heilua :)

   Poista
 3. On kyllä hieno, ja tosi hyvä oivallus tehdä lanhanpäistä hapsut. Saako linkittää pinterestiin, tälle työlle soisi meinaan enemmänkin katsojia?

  VastaaPoista
 4. Upea peitto!!! Sä olet tosi hienosti valinnut värit ja uskomatonta, miten tasaisesti langat ovat riittäneet. Mä olisin varmaan ensin ahnehtinut kaikki ihanimmat värit ja loppupeitto olisi tehty niistä, mitä jäljelle jäi =)

  VastaaPoista
 5. Hahaa nyt muistinkin, että joskus virkkasin samanlaisen peiton,mutta pienemmän viltin kokoisena.Missähän sekin peitto on...varmaan jossain hyvässä jemmassa tai mummolassa;).
  Hirveesti on minullekin päässyt kertymään jämiä ja voisin kyllä aloitella uutta peittoa...tai pikkupeittoa Marttojen vauvapeittokeräykseen:)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa kun löysin tän.. kiitos huikeasta ideasta. Kannatti taas selailla blogeista ideoita. Seiskaveikan jämälankoja mulla kyllä riittää!! Heti aamulla aloitan. :)

  VastaaPoista