perjantai 29. marraskuuta 2013

Töppösiä ja törppöilyjä

Miten sitä aina törmääkin kaikenlaisiin muihin ohjeisiin kuin siihen, mihin piti. Näidenkin kanssa kävi niin. Etsiskelin virkkausohjeita ontelokuteelle, mutta kun pyörähtelin Kangasaitan sivuilla ja näin ohjeen näihin töppösiin, niin seuraavaksi piti lähteä Melli-lankaostoksille. Kyseessä on siis Kangasaitan oma, huovutukseenkin sopiva villalanka, jonka valmistus ikävä kyllä on ilmeisesti loppumassa.Ei muuuta kuin kurvaus 9-tien varteen Urjalaan Päivin Kudepuotiin. Suosittelen muuten lämpimästi tätä puotia! Melli-lankaakin oli muutama kerä jäljellä, joista pelastin heti kaksi harmaata liukuvärjättyä kerää mukaani. Sitten heti ohjeen kimppuun koukulla nro 9.
Tossun tekeminen aloitettiin siis kärjestä. Ohjeet olivat mukavan selkeät, koska minäkin ymmärsin melkein kaiken jo ensilukemalta.


Aluksi virkkasin ympyrää, kunnes kärkiosa oli kokonaan valmis. Sen jälkeen jatkoin edestakaisin virkaten pohjan valmiiksi. Jälkimmäisessä kuvassa pohja on valmiina ja odottaa takasauman ompelua.Töppösen takasauman ompelin Novitan Impivaara-sukkalangalla. Kuvaan on muuten vilahtanut väärän kerän vyöte. Tässä kohtaa sitten hiipi hymy huulille: tossu oli varmaankin kokoa 48! Kunnon kalossi, eikä tätä tosiaan ollut tarkoitus huovuttaa :) En ymmärrä mitä olin törppöillyt, sillä olin noudattanut ohjeita todella tarkkaan. Ei muuta kuin purkuun koko kyhäelmä ja eikun alusta. Virkkasin kireämmin ja tein pari silmukkaa pienempänä koko tossun. Takasauman ompelun jälkeen väkästin tossun suuhun kerroksen pylväitä ja vielä ekstrana kierros piilosilmukoita (oho, olin luova, sitä ei ollut ohjeessa!). Onneksi töppönen valmistui todella nopeaan ja oli samana iltana jo valmis. Takasauman ompelulangasta virkkasin nopeasti koristekukan tossun päälle. Löysin siihen hätään ainoastaan koukun nro 5, joten hieman hulvaton kukkanen tuli hulvattoman töppösen koristeeksi. Seuraavana iltana valmistui sitten toinen varpaanlämmitin.Siinä ne nyt sitten möllöttävät valmiina. Kaksi vasemman jalan tossua, mutta eivät kai muuten ilmentäisikään minun krhm.. ..uniikkia käsialaani. Ohje oli selkeä ja nämä olivat paksun langan ansiosta nopeat valmistaa, joten suosittelen aloittelijoitakin kokeilemaan rohkeasti. Nämä töppöset ovat jo paketissa ja menevät huomenna tuliaislahjaksi ystävälle.Mukavaa viikonloppua!

-Hanna-

3 kommenttia: