perjantai 17. lokakuuta 2014

Tuijotuskilpailu ompelukoneen kanssa

Lainasin Äitimuorilta ompelukonetta jo pian pari kuukautta sitten. Kone jökötti olohuoneen lattialla ja iltaisin tuijoteltiin toisiamme. En edes muista, milloin olen viimeksi ommellut. Voisin lyödä muutaman lantin vetoa, että en saa minkäänlaista ommelta aikaiseksi, tai ainakin hajotan jotain. Hermoni, jos en muuta. Tönäisin koneen vierashuoneen nurkkaan, josta se ei huutele joka päivä. Vieläkään en ole koskenut koko koneeseen, mutta kangaskaupasta lähti mukaan tällaista:


Virallinen Virkkausassistenttini kaipaa uutta petiä. Koska ompelutaidoissakaan ei voi kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu, niin kankaana on joustamaton puuvillakangas ja tarkoituksena ommella yksinkertainen neliönmallinen pussi. Saa nähdä, mitä siitä joskus tulee. Jos mitään. Ensi viikolla on pari päivää lomaa, josko ompelukone pääsisi silloin suojahupustaan... Kuvaan oli pakko laittaa mukaan muutama lankakerä, ihan vain kotoisuutta tuomaan :)

Koska ompeluhuristelut siintää vielä pelkästään haaveissa, olen räpeltänyt lankakerien kanssa yhtä ja toista. Kummasti on taas noita keskeneräisiä töitä kerääntyt korien pohjille (kyllä, monikossa).

Kaverille tein muutaman tiskiliinan Blend Bamboo -langasta:Ruskean liinaan löytyi idea jostain netin syövereistä ja vihreän liinan ohje on Patalappuja à la carte -kirjasta. Kaksivärinen onkin mun elämäni eka mummoruutu!

Lankamaailman alekorista nappasin kaksi kerää Rico Designin Creative Can Can Disco -lankaa. Jonkinlaista bling bling -huivilankaa se niinkö on. Mutta kas, mulle se oli selvästi korilankaa. Pelkästä langasta ei olisi saanut pystyssä pysyvää koria millään, joten virkkasin korin laitojen sisään pyykkinarua.


Tähän upposi tasan kaksi kerää. Kylkeen vielä rusetti ja nappi.


Täytyisi kai opetella kuvaamaan vähän parempia kuvia...Kylläpä se osaakin näyttää viutilolta. Luonnossahan kori on täydellistä symmetriaa huokuva luomus! Hahah. Kohta alkaa kaapit olla koreja väärällään, mutta onneksi tulee joulu, jos vaikka pukki pöllisi niistä muutaman.

-Hanna-

3 kommenttia:

 1. Mä sain meidän äidin vanhan koneen omaksi. Aika vähälle käytölle se on jäänyt :(. Mutta viime vuonna ostin Joka tyypin kaavakirjan. Suosittelen, siitä on hyvä aloittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä! :) Oonkin kauhulla katsellut käsityölehtien kaava-arkkeja. Meikäläiselle vähän sama kuin jotain ydinfysiikkaa koittaisi tulkita.

   Poista
 2. Minäkin suosittelen tuota joka tyypin kaavakirjaa vaikka en itse sitä käytä. Mutta olen tutustunut kirjaan ja se on helppo ja hyvä.

  VastaaPoista