sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitimuorin lahjontaa

Kun Äitimuori on saatu lahjottua, on aika paljastaa, mitä paketista kuoriutui. Ja sehän on virkattu olkalaukku! Ja vähän ruusuja. Ja virkkauslehti. Ja kahvia. Ja arpa.


Kyseessä on siis suosittu ET-kesäkassi. Ohje on julkaistu pari vuotta sitten ET-lehden sivuilla, ja sitä näkee tasaisen varmasti mm. Facebookin käsityösivuilla. Ja mikäs siinä, nätti peruskassi!


Virkkasin tämän tummanharmaasta 12-säikeisestä Liina-kalalangasta. Koukkuna toimi kahden millin koukku, joka taitaa olla inasen suositusta pienempää kokoa. Ajattelin, että pienellä koukulla saan napakkaa jälkeä aikaiseksi, jottei kassi veny ja vanu mahdottomasti. Toimi! :) Kassin suu vaikutti rapuvirkkauksenkin jälkeen hiukan siltä, että jokin kiinnityssysteemi olisi paikallaan. Mihinkään vetoketjuhässäköihin meikäläisen ei kannata sekaantua, siitä ei saisi kuin hermot riekaleiksi. Niinpä hetken mielijohteesta päätin virkata pienen läpän, jonka saa napilla kiinni.


Tämän kassin myötä sain kalalangan lisäksi ensikosketukseni myös ruutuvirkkaukseen. Vähän tämän tyyppistähän se on. Oli vaan alussa jo riittävän haasteellista seurata mallia, vaikka aivan yksinkertainen kuvio tässä toistui. Minä kun en ollut ajoissa paikalla, kun avaruudellisen hahmottamisen aivotumakkeita jaettiin. Mitenkähän hankalaa se sitten on, kun tekee ruutuvirkkauksella jotain ihan oikeaa kuvaa... Ei auta kuin ottaa siitä selvää.


Kassista tuli ehkä jopa kivempi, kuin uskalsin odottaa. Eihän se taida kovin käytännöllinen olla, mutta käytännöllisyysschmäytännöllisyys. Olisi saanut olla reilusti isompi ja kauppakassimallia kangasvuorilla varustettuna, mutta sellainen olisi valmistunut ehkä jouluksi. Toisella kertaa sitten!

Nyt on vähän hakusessa, että mitähän sitä sitten tekisi... Jotenkin tuntuu, että sitä ei tarvitse kauan miettiä :)

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja äidillisille!

-Hanna-

2 kommenttia:

  1. Sievä kassi siitä tuli ja kiva on myös tuo pussukka miehelle :)
    Mulla on ollut tuo kassi aloitettuna jo varmaan kuukauden, mutta kun en pohjaa saanut tehtyä heti kerralla loppuun, niin jotenkin on kankeaa ruveta jatkamaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Se on kumma juttu, johonkin yhteen asiaan kun jämähtää, niin usein jämähtää oikein kunnolla! Kuvioon kun pääsee käsiksi, niin kassia on tosi kiva ja joutuisaa virkata.

    VastaaPoista