sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Päk tu peisiks

Onko Vastarannan Virkkaaja viihtynyt sinunkin mielestäsi neulepuikkojen parissa viime aikoina epäilyttävän hyvin? Olikin jo aika kaivella virkkuukoukku esiin ja sen kaveriksi kerä ontelokudetta. Tsimtsalapim! Korihan siitä sitten taas tuli:


Tässä on käytetty kasin koukkua ja malli on kutakuinkin "virkkaa neliö ja siihen laidat". Yläreunan siistin kerroksella piilosilmukoita. Koska valmis kori näytti vähän kaljulta, kiinnitin kylkeen keraamisen napin. 


On ne vaan nättejä nuo keramiikkanapit. Voisin läiskiä niitä joka paikkaan!

Koska mun mallikuvissa virkatuissa koreissa on aina lankakeriä tai sitten lankakeriä, niin ajattelin kokeilla jotain toisenlaista, nimittäin vähän äijjjämeininkiä! Nonninnääs! Koska kaapissa ei ollut kaljaa ja makkaraa, niin kävin Ukkelin työkalupakilla:


Aloittelin muuten tässä samalla ihka ensimmäistä kalalanka-työtäni. Sen verran kivoja värejä noista kalalangoista nykyään löytyy, että pakkohan se on kokeilla, saako siitä mitään aikaiseksi. Täytyisi myös joskus opiskella ruutuvirkkausta, ja käsittääkseni kalalanka on siihen hommaan passelia. Lankojen osalta elo on ollut menneellä viikolla melko harmaata...


On muuten jännä fiilis vaihtaa lennossa kasin koukusta ja kuteesta kahden millin koukkuun ja kalalankaan. Mainiota, miten näppituntumaltaan monenlaista voi virkaten tehdä! Puhumattakaan, kun soppaan sekoittaa kutomista, ompelua, tuunailua, askartelua, ihan mitä tahansa luovaa toimintaa tai taivaanrannan maalausta. Kyllä mummoilu on mukavaa!

Kun on tartuttu tauon jälkeen koukkuun, on Virallinen Virkkausassistenttikin saanut jälleen hommia. Varsinkin, kun korissa oli kuvauksissa vähän miesmäisempää materiaalia, totesi assari voivansa poseerata valmiin työn kanssa:


Muistaakahan muuten tykätä Vastiksen Facebook-sivusta! Mielessäni virittelen sinne jo seuraavaa arvontaa, ihan vain kevään kunniaksi :)

-Hanna-

6 kommenttia:

 1. Voi miten ihana kori! Ikuisena kori-fanina taidan itsekin virkkailla tuommosen(mieheni varmaan pitää ideasta, sillä meillä alkaa olla melko kasa jo erilaisia koreja :D) Ensimmäisen kerran tulin käymään blogissasi ja tämä jää ehdottomasti seurantaan. Sinulla on ihanan elävä, positiivinen ja inspiroiva kirjoitus tyyli. Aivan ihana blogi sinulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis kumartaa hän! Kiva kuulla uuden lukijan löytäneen tiensä seurailemaan Vastiksen edesottamuksia :) Tervetuloa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus koukulta tipahtaa jotain mukavaa ja joskus taas katkeaa koukku tai hermo. Siinä se on tämän homman suola :)

   Poista
 3. Jes mitä äijjjämeininkiä ja ihana toi sun assari!!

  VastaaPoista