lauantai 14. toukokuuta 2016

Paljon onnea minulle!

Meitsiläinen on tänään juhlinut vanhentumista ja viisastumista. Heheh, viisastumista... :D Mutta hei, halusin tulla kertomaan, mitä sain lahjaksi!

Todella hienovaraisesti (not) ja ihan vain kerran pari (n. 157 kertaa) vihjasin (eli kerroin ihan suoraan, kirjoitin muistilapun ja muistutin tämän tästä) Ukkelille, että oiva synttärilahja olisi Molla Millsin Virkkuri 3: Virkkuumalleja kovaan käyttöön -kirja. Ja voi änkeröinen, mitä sieltä paketista sitten kuoriutuikaan!


Hyllystä löytyy jo Virkkurin ykkös- ja kakkososat, ja tykkään näistä kirjoista ihan älyttömästi! En ole ehtinyt tähän uusimpaan vielä kovin syventymään, mutta pikaisen selailun perusteella tämäkin vaikuttaa huippuopukselta.

Äitimuori tiedusteli myös synttärilahjatoiveita etukäteen, ja hetken mielijohteesta kerroin, että lanka toimii aina. Ja yksi tämänhetkinen suosikki on 7 Veljestä. Niistä on aikomus joku päivä virkata iso, värikäs viltti. Äitimuorilla tuppaa usein nuo synttärilahjat lähtemään hieman lapasesta, joten painokkaasti muistutin, että korkeintaan pari kerää riittää. Sain kuusi. Siis uuden rahapussin ja kosteusvoiteen lisäksi...


Myös muita ihania synttärilahjoja sain, kiitos niistä kaikista! Päivää olen viettänyt parhaassa seurassa Iittalan lasitehtaalla lasinpuhalluksen Iittala Cupissa. Siellä siis kisattiin parhaan lasinpuhaltajan tittelistä. Olen kisoissa käynyt pikkulikasta lähtien, ja aina se on yhtä kiehtovaa ja jännittävää! Siellä ollaan taidokkaan ja perinteikkään käsityön äärellä.

Itse olen sitten käsitöiden osalta ihan näissä omissa pienissä virkkausympyröissäni. Pari päivää sitten tartuin uuteen haasteeseen, nimittäin vetoketjupussukkaan. Hermot paloi aluksi pariin kertaan ja purkuhommiksihan se meni useampaan otteeseen. En vieläkään ole oikein tyytyväinen, mutta tämän näköinen aloitus on tulilla:


Tällaista juhlapäivää täällä siis vietellään. Virallinen Virkkausassistenttini ei niin perusta synttäreistä silloin, kun kakku ei ole valmistettu maksalaatikosta ja nakeista. Hän viilettää mieluummin omissa menoissaan:


Nyt rauhoitun hetkeksi lämmittelemään varpaita ja jatkamaan pussukan virkkaamista. Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille!

-Hanna-

3 kommenttia: