tiistai 16. syyskuuta 2014

Pipa & sääryleet

Tualta Etelä-Savon sytämestä kantautui vieno toive säärystimistä. Ajatuksena oli (tietenkin!) virkata sellaiset, mutta pikaisella etsinnällä en löytänyt mieleistä ohjetta. Niinpä päätin harjoittaa anarkiaa ja kutoa ne! Siis neuloa. Eli kutoa. Ja koska taitoni sen suhteen on edelleen hyvin rajalliset, mallina oli huikean jännittävä 2 oikein - 2 nurin -joustinneule.Kaupasta nappasin mukaan aevan ihanoo Novitan Hile-lankaa. Koska viisi lyhyttä puikkoa on hirveän paljon monimutkaisempi kokonaisuus hallita kuin yksi työkalu, nappasin mukaan myös pyöröpuikot. Vyötteessä oli puikkokooksi merkitty 7. Ostin kokoa 8. En oikein tiedä miksi.

Tämmöiset sitten putosi puikoilta:Vähän vähemmänkin silmukoita olisi riittänyt, näistä tuli aika lörpöttimet. Reunoihin virkkasin valkoiset kukat ja niiden keskellä ompelin osuvanväriset napit.

Koska lankaa jäi, ajattelin hetken mielijohteesta kokeilla pipon kutomista samalla tavalla. Eipä ole aiemmin tullut pipoa neulottua. Aloitin reunasta samaa joustinneuletta, vähän suuremmalla silmukkamäärällä tietenkin. Olin varma, ettei lanka riitä, mutta kokeilin silti. Ja riitti se sitten kuitenkin:
Pipon kylkeen virkkasin myös valkoisen kukan, tällä kertaa kaksikerroksisen, ja keskustaan ompelin samanlaisen napin kuin säärystimiin.


Tämmöinen paketti lähtee Ukkelin siskolle. Tervemenoa! :)

-Hanna-

3 kommenttia: