sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Pikku pipertelyjä

On ollut vähän sellainen olo, että tallessa on miljoona ohjetta ja lankojakin kaappi väärällään, mutta mikään työ ei ole houkutellut yli muiden. Ehkä ison viltin ja siihen perään työlistalla olleiden säärystimien jälkeen on iskenyt kuuluisa käsityökrapula. Ei oikein tiedä mitä tekisi, mutta jotain on kuitenkin saatava tehdä. Olen sitten virkkaillut kaikenlaista pientä kivaa. Ensimmäisenä otin käsittelyyn kaapissa pyörineen lasipurkin ja jämälankalaatikosta nyttysen Kirjo-Pirkka -neulolankaa. Tämmöinen koukkupurkki siitä tuli:Toimii hyvin myös tuikkupurkkina (kuvaus sen sijaan tökkii):Ostin joku aika sitten Äitimuorille kirjan Patalappuja à la Carte, jossa on melekosen mukavia ohjeita erilaisten patalappujen tekoon. Kirja ei ehtinyt kauaa Äitimuorin luona olla, kun se muutti meille lainaan. Tämmöinen tuli jämälangoista väkästettyä:


Patalaput on huippuja siinä mielessä, että näihin uppoaa hyvin lankakerien loppuja ja valmista tulee nopeasti. Ehkä pukinkonttiin eksyy jotain tämäntyyppistä, saa nähdä...

Lankakaupan alelaarista nappasin kerän Hjertegarnin Primevera Cotton -puuvillalankaa ja siitä virkkasin tiskiliinan. Ohjeen nappasin tuosta samaisesta patalappukirjasta. Harmillisesti langan nätti petrooliväri ei oikein hyvin toistu kuvissa:


Tässä kuvassa näkyy liinan malli, vaikka väri onkin ihan pyllyllään:


Hyvin toimii:


Nyt lyökin sitten ihan tyhjää, mihin hommaan seuraavaksi tarttuisi. Jotenkin tuntuu, että se selviää kyllä hyvinkin pian... :)

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti