sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Päästä varpaisiin

Törmäsin Novitan sivuilla ohjeeseen virkatusta lippiksestä. Siinähän oli mukava pikkuhommeli suuren peittoprojektin jälkeen! Ohjeen mukaista lankaa ei kotoa löytynyt, mutta sen sijaan kaappi on väärällään kaikenlaisia keriä, joten päätin tehdä lippiksen Seitsemästä Veljeksestä. Tämmöinen siitä sitten tuli:

Koukkuna oli 3,5, paitsi reunus ja lippa on tehty kolmosella. Mannekiiniksi houkuttelin myös Virallista Virkkausassistenttiani, jonka räiskyvä innostus tehtävää kohtaan suorastaan huokuu katseessa ja olemuksessa:Toinen hattumallini omistautui tehtävälle hieman enemmän:


Käsityöblogeissa on pyörinyt paljon kuvia neulotuista ja virkatuista tennarisukista ja -tossuista. Varsinkin Kehruuttaa-blogissa esiteltyihin tennarisukkiin ihastuin nimpalkauhiasti! Koska itselläni on edelleen jonkinlainen ongelma sukkien kutomista kohtaan, eivätkä virkatutkaan herättänyt inspiraatiota, tilasin Äitimuorilta tennarisukat. Siis yksiväriset, sileällä neuleella tehtyt pitkävartiset sukat, joiden kärjet ovat valkoiset. Pari päivää myöhemmin sellaiset sitten sain. Etsiskelin nauhoja varten valkoista satiininauhaa (harmillisesti löytyi tähän hätään vain hiukan turhan kapeaa) ja pujottelin ne sukkiin.

Nilkkoihin virkkasin vielä valkoiset kukat koristeeksi:Ei kyllä haittaisi, vaikka itsekin innostuisin sukkien kutomisesta (joojoo, se on neulomista, mutta mää kuron!). Liekö se nuo kantapäät vai mikä siinä tökkii, en osaa sanoa. Villasukat on nimittäin meikäläisellä jalassa melkein yötä päivää aina, kun ulkomittari näyttää alle +20 astetta. Parempia keksintöjä ei maailmassa kovin montaa ole! :) Virkatutkin sukat on ihan mukavat, mutta ne taas on vähän paksummat, eivätkä mahdu niin hyvin kenkien sisään.

Lähden tästä kudottujen säärystimien kimppuun. Josko villasukkainnostus iskee tällä tavalla vaivihkaa kohdetta sinnepäin-töillä lähestyen :)

-Hanna-2 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköinen lippis, saiskohan aikaseksi tehtyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti, oli helppo ja mukava ohje :)

      Poista