tiistai 29. heinäkuuta 2014

Korikekkerit

Huh hellettä! Kesäkuumalla virkkuukoukku on heilunut vaihtelevaan tahtiin. Toisaalta olisi aikaa ja haluakin tehdä vaikka mitä, mutta toisaalta pelkkä ajatuskin (villa)langoista lähettyvillä saa hien pintaan. Jotain kuitenkin tapahtuu koko ajan. Yhtenä keskeneräisenä työnä on ollut virkattu pyöreä pitsiliina. Ufo-postauksessa siitä olikin jo kuva alkutekijöissään:Ajattelin kokeilla pitsiliinan virkkaamista, kun sellaista(kaan) ei ole tullut ennen tehtyä. Kyseessä tosiaan oli mystinen kirpparilanka, joka ei ollut varsinaisesti virkkauslankaa. Tämä oli tosi liukasta ja hermo paloi useaan otteeseen, kun langan karatessa koukulta työ purkautui aina silmänräpäyksessä muutaman silmukan verran. Note to self 1: tarkista työvälineiden asianmukaisuus, kun seuraavan kerran kokeilet jotakin uutta.

No valmista tuli lopulta, mutta liina näytti myttypallolta, joten kastelin sen ja laitoin pingottumaan:


Vähän vielä silitysrautaa ja liina pysyi melkein muodossaan. Koska oikeastaan en tee tuollaisella pienellä pitsiliinalla oikein mitään, mietin voisiko siitä tehdä jotain muuta...


Ei muuta kuin liina nurinpäin olevan kulhon päälle ja vesi-liima -seosta sutimaan! Tein käsittelyn molemmille puolille ja annoin kuivua hyvin. Pitsikulhosta ei tullut kuitenkaan kovin kova, joten poikkesin askartelukaupassa ostamassa Paverpol-tekstiilikovettajaa. Purkissa ei ollut käyttöohjeita, enkä jaksanut niitä netistäkään tutkia, joten sudin epämääräisesti sitä kulhon pintaan ja annoin kuivua. Nyt minulla on punainen pitsikulho, joka näyttää siltä, kuin Ghostbusters-leffan kummitusörkki olisi käynyt oksentamassa sen päälle ektoplasmalimaa:


Nämä kuvat ei paljasta ihan kaikkea...


Tuntuu, että Paverpol-käsittely ei edes kovettanut kulhoa yhtään enempää, ehkä jopa pehmensi entisestä. Nyt se on kuin toffeeta, jää siihen asentoon johon sen vääntää. Note to self 2: Lue joskus niitä ohjeita, niin ei tarvitse jälkeenpäin nillittää.

Tulipahan kokeiltua. Ens kerralla sitten paremmin. Ja jos joku osaa neuvoa, onko tuolle jotain vielä tehtävissä, jotta siitä saisi nätimmän ja kovemman, otan vinkit kiitollisena vastaan :) Ei tähän tällaisenaan mitään jättigreippejä voi asetella, mutta jotain muuta tärkeää kuitenkin:


Muutoin on tullut virkattua koreja ontelokuteesta:


Pienehkö harmaa kori pitämään synttärilahjukset koossa.Isohko kori erivärisistä kerien lopuista.Harmaasta ja vaaleanpunaisesta jämistä tuli tällainen. Aloitin ysin koukulla, mutta parin reunakerroksen jälkeen vaihdoin seiskaan (kasi oli hukassa), jotta korista tulee jämäkkä. Sen vuoksi muoto kapenee reunoilta ylöspäin. Ja jämäkkä tuli.

Siellä odotteleekin iso kasa keskeneräisiä töitä. On omia värkkäilyjä ja muutama "toivetyö". Sillä listalla keikkuu huivia, tossua, koria, lapasta... Onneksi tuo talvi ei ihan vielä kolkuttele ovella, joten toivottavasti kouvolalaiset (niin juuri te siellä Kouvolassa) maltatte vielä tovin niitä lapasia odotella ;)

-Hanna-

3 kommenttia:

  1. Tuon kulhon saat kestävämmäksi kun lakkaat sen kirkkaalla lakalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! :) Spray-lakkaa voisi suihkuttaa, niin ei tarvitsisi alkaa kolmatta kertaa sutimishommiin.

      Poista