torstai 10. heinäkuuta 2014

Afrikankukkatossut

No, siinähän se asia jo otsikossa onkin! Katselin tosiaan tuota afrikankukan mallia, eikä siinä auttanut kuin kokeilla. Yksinkertainen ja selkeä, vähän niinku minäkin. Kun ekoja kukkia testailin, niin en vielä tiennyt mitä näistä tekisin.Langaksi osui lankasäkin pohjalta oranssia seiskaveikkaa, kirjavaa Tweediä ja vihreää Pirtalankaa. Koukuttelin koukulla nro 4 (sopii niin kivasti väreihinki!).

Pikkuisen kuvakuuklettelua ja kappas, löysin afrikankukkatossut! Kuva johdatti Luinelenin blogiin. Ohjetta siellä ei ollut, mutta kuvasta otin vinkkiä tossun kasaamiseen. Jotenkin näin se meni:

Yhteen tossuun tarvitsin kolme afrikankukkaa, ja kokoa saadakseni tein palasiin yhden ylimääräisen pylväskerroksen. Sitten liitin kukat toisiinsa kuvan mukaisesti:


Sitten alkoikin sen vaihe, kun ei ollut enää oikein aaninkia siitä, mitä pitäisi tehdä... Matalaa reunaa ja pohjaa aloin kuitenkin virkata kaksinkertaisella langalla (Tweedillä ja Pirtalla) ja pylväillä:Sitten en enää oikein muistakaan mitä tein... Muutaman kerroksen reunoja, tossun takasauma kiinni ja sitten pohjan reunoilta silmukan takareunaan pohjan ensimmäiset kerrokset. Ymmärsikö kukaan mitään? :D Pohja on siis tehty reunoilta keskelle päin ja lopuksi keskelle pohjaa rivi piilosilmukoita sulkemaan sauma kiinni. Tällä tavalla:Ja tässä siis tossut valmiina:

Tossujen varret voi pitää suorana tai taittaa sivuille. Alin kuva on hiukan epätarkka, mutta sellaista elämä joskus on! Nämä matkasi Äitimuorille, joko omia varpaksia lämmittämään tai sitten jos keksii niille muun käyttäjän. Kai sitä villatossukeli vielä joskus tulee :)
-Hanna-

2 kommenttia:

  1. Onpa todella hienot tossut! :) Minullakin on afrikankukka koukullani, teen myssyä. Ajattelin ensin sommitella päälaelle useammankin kukkasen, mutta myssystä olisi sillä tavalla ehkä tullut minulle liian iso, joten päädyin yksikukkaiseen. Katsotaan, mitä siitä tulee, olen ihan alussa vasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyykin seurata mitä sinne sun blogiin ilmestyy... :)

      Poista