torstai 29. joulukuuta 2016

Murusen monsteripöksyt

Joulu tuli, joulu meni! Monta pakettia taas pukki toi, ja parissa paketissa oli lankaakin! Kyllä pukki tietää, mistä tykkään :)

Pienimmän kummitädinmurun pakettiin kääräisin jotain hurrrrrjaaaaaa! Nimittäin neulotut monsterihousut:


Nämä pöksyt on minun ihkaeka neulottu vaate, jos joskus yläasteella tehtyä muotopuolta vauvanpaitaa ei lasketa mukaan. Pari lastenvaatetta olen kyllä virkannut. Neulepuikoilta on aiemmin tipahtanut vain muutamia villasukkia, muita asusteita sekä pari vauvanpeittoa. Nämä ovat housut, eli oikea vaate, olen siis neulonut vaatteen! Suurensuuri itseni ylitys siis :)


Kudoin (koska meillä päin kudotaan, ei neulota) villapöksyt Kupla-blogin ohjetta mukaillen 7 Veljestä -langasta. Vyötärö on aloitettu 3,5 mm pyöröpuikoilla, sen jälkeen vaihdoin 4 mm pyöröihin ja lahkeet on kudottu 4 mm sukkapuikoilla. Välillä oli vähän vaikiaa, välillä yllättävän helppoa. Vähän niin kuin elämäkin.


Eihän niistä lähellekään täydellisiä tullut. Kavennusten ja muiden kommervenkkien kohdalla on tahattomia tuuletusreikiä, eikä pyllyn kohdalla olevia silmukointeja pidä läheltä tuijotella. Mutta josko ne olisivat lämpimät! Saattaa kyllä olla, että kummipoika on pöksyihinsä sopiva juuri ensi heinäkuun paikkeilla, jolloin toivottavasti villahousuja ei tarvita.

Virkkasin samalle pikkumussulle viime kesänä maton ristiäislahjaksi, kuvia siitä voi tutkailla täällä. Ylijääneistä kuteista virkkasin nopeasti korin:


Korin kylkeen kiinnitin Birgitan pajan keramiikkanapin. Sehän sopii kuin nappi ots... öh, siis koriin!


Sinne koriinhan se kekkulimonsteri hyppäsi! Mitähän sitä sitten? :)

-Hanna-

3 kommenttia:

 1. Monsteripöksyt ovat kyllä hauskoja. (: Ihan mainio tuo viimeinen kuva!

  VastaaPoista
 2. Nämä on ylihianot! Ja kudottu taitavasti. Tervetuloa kurkkimaan blogiini joskus (www.aarreaukusti.blogspot.fi). Minä jäin lukijaksesi. Onnellista tätä vuotta! ♡☆♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja kiitos kutsusta, minäpäs tulen heti lueskelemaan :)

   Poista