lauantai 3. joulukuuta 2016

Luukku 3: Lampun jouluhenki

IIIK! Kohta se joulupukki taas rymyää kylään! Tämä postaus on Facebookin Käsityöblogit-ryhmän kolmas luukku. Kanssani täällä luukussa lymyää Arjen Karnevaali. Kannattaa piipahtaa sielläkin katsomassa, mitä Jonnan kalenteriluukusta löytyy. Eilen perjantaina kalenterissa seikkaili Villa Nanna ja Ideoiblogi. Huomenna sunnuntaina pääsemme kurkistamaan Nonnun joulunodotustunnelmia. Ihana joulukuu! Ihana joulukalenteri!


Joulu tuo kaivatun valon vuoden pimeimmän kauden keskelle. Koska auringonmollukka viihtyy näinä päivinä meidän leveyspiirimme taivaalla kovin lyhyen aikaa päivästä, siellä sun täällä on valonlähteinä erilaisia lamppuja, lyhtyjä ja kynttilöitä. Päätimmekin Ukkelini kanssa lyödä pollamme yhteen, ja keksimme tuunailla yhdessä muutamia lamppuja. Näitähän on hyvä kääräistä vaikka lahjapakettiin!


Ukkelini on intohimoinen valokuvaaja, ja erityisesti hän tykkää filmikuvaamisesta. Lisää Ukkelin kuvia on muuten nähtävissä mm. Instagramissa ja hänen blogissaan. Tämä lamppu on tuunattu positiivifilmillä. Negatiivit eivät näyttäisi yhtä mukavilta kuin realistisesti toistuvat pikkukuvat. Paitsi tietysti sitten, jos tykkää zombeista. Miten paljon ihania muistoja voi lampun pintaan tallettaa!


Itse tartuin tutumpaan työkaluun eli virkkuukoukkuun, ja virkkasin lampulle joulunpunaisen hupun. Tässä käytin Vilma-lankaa, joka löytyi jämälankalaatikosta. Mitään mallia ei ollut, vaan virkkasin ruutuvirkkauksen tyyppisesti mitä mieleen tuli. No, mieleen tuli sydän. Miten kivoja päällisiä saisi virkkaamalla erilaisia kuvioita vaikkapa mustasta kalalangasta! Taidankin kokeilla vielä sellaista.


Nappilaatikkooni on kertynyt jo aika monta keramiikkanappia, joita kiinnitin yhden joutilaan lampun pintaan. Miltähän näyttäisi, jos sohlaisi kuumaliimapyssyn kanssa, ja kiinnittäisi lampun pinnan täyteen muovinappeja... Hmm, taidan kokeilla sitäkin! Pari lamppua nimittäin vielä odottaa uutta ilmettä.


Muistattehan, että Vastis löytyy myös Facebookin puolelta! Ilmoittelen siellä sekä myös täällä tulevasta synttäriarvonnastani. Nii-in, tämä blogihan täytti jo kokonaiset kolme vuotta marraskuun lopulla! Kunnon räkäuhmaikä alkakoon! Käsityömessujen ja joulukalenteritohinoiden vuoksi synttäriarvonta on tänä vuonna hieman myöhässä. Mutta huoli pois, se on tulossa! :)


Näiden lampuntuunausideoiden myötä toivotamme Virallisen Virkkausassistenttini kanssa kaikille lämpöistä ja rauhallista joulun odotusta! Johan meitä vähän jännityttää, tuoko pukki tänä vuonna hiiliä, risuja vai herkkuluita... :)

-Hanna-

4 kommenttia:

 1. Aioin juuri laittaa tuollaisen lampun varastoon, kun olen kyllästynyt siihen. Nyt se taitaakin saada uuden elämän. Kiitos ideasta ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain, kiva kun vinkki osui kohdilleen :) Samoin mukavaa viikonloppua ja hyvää itsenäisyyspäivää myös!

   Poista
 2. Aivan mahtavan näköinen tuo filmillä tuunattu lamppu. Ei-valokuvausta-harrastavallle, ei kyllä auennut mitä tuo positiivifilmi on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kaikkea se Ukkeli keksii! Ei oikein mullekaan ole selvinnyt, miksi joskus käyttää negatiivi- ja miksi joskus positiivifilmiä. Tuossa tuo Ukkeli horisee kun erehdyin kysymään, enkä oikein viisastunut. Tältä hänestä varmaan tuntuu, kun minä innostun sille paasaamaan jostain virkkausasiasta... :D

   Poista