sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Kesäyön unelmointipeitto

Jälleen kummitädin koukkukäsi on pysynyt kiireisenä. Tänään on juhlittu vanhimman kummitytön rippijuhlia. Miten aika rientääkin! Neitokaiselle valmistui lahjapakettiin mukaan muutama viikko sitten aloitettu viltti:


Virkkausurani varrelta erityisen lämpimiä muistoja herättää tämä peitto, joka valmistui pari vuotta sitten. Sitä katsellessa syntyi ajatus viltin virkkaamisesta kummitytöllekin. Mikä onkaan parempaa kuin lämmin ja pehmeä peitto, kun maailma on toisinaan kylmä ja kolkko? Ehkä korkeintaan lämmin ja pehmeä peitto sekä suklaarasia.


Tällainen siitä kokonaisuudessaan tuli. Valmiin viltin kokoa en tullut mitanneeksi, mutta ihan hyvän kokoinen torkkupeitto siitä tuli.


Tämä on virkattu Novitan 7 Veljestä -langasta nelosen koukulla. Johtoajatus oli pyydystää peittoon kesäisen auringonlaskun sävyjä. Niinpä tästä tuli Kesäyön unelmointipeitto!


Joka toinen rivi on virkattu valkoisella, ja joka toinen iltaruskossa loistavilla väreillä: keltaista, oranssia, punertavaa ja pikkuhiljaa yöhön taittuvaa tummaa violettia. Peiton päädyissä ja hapsuissa kulkeen taivaansini mukana.


Peiton reunoihin jätin hapsut, lisäsin sinistä väriä mukaan ja solmin puuhelmiä koristeiksi. Maailman paras tapa päätellä langat (tai siis jättää päättelemättä)!


Tämäkin viltti tuli virkattua jossain määrin ilman tarkkaa suunnittelua. Jonkinlainen ajatus oli alusta asti, mutta vielä viimeisenä iltana pyörittelin peittoa käsissä ja mietin, pitäisikö jotakin tähän vielä lisätä. Tällaiseksi se kuitenkin jäi. Kummasti sitä jälleen kerran viisastui omasta työstään ja oppi uutta. Ensi kerralla teen jälleen jotain erilailla!


Viltin päädyt huolittelin sinisellä kerroksella pylväitä sekä rapuvirkkauksella. Nurkkaan kiinnitin vielä puumerkkini.


Paljon onnea nuorelle neidolle! :)

-Hanna-

13 kommenttia:

 1. Aivan ihana, varmasti lämmittävä lahja. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu taitaa lämmittää. Lämmitti niin mukavasti kesähelteillä sylissä, kun viimeisiä rivejä virkkasin :)

   Poista
 2. Tosi kaunis peitto! On varmasti mieleinen lahja :)

  VastaaPoista
 3. Todella upea ja arvokas lahja kummitytölle! <3

  VastaaPoista
 4. Hieno peitto lahjaksi :)
  Tuota siksakkia pitää kyllä kokeilla johonkin peittoon :)

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis peitto.varmasti lahjan saaja tykkää.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kehuista, ne lämmittää vähintään yhtä paljon kuin tuo peitto :)

  VastaaPoista
 7. Täytyy munkin sanoa, että jessus miten hieno! Upeasti valitut värit ja vielä kekseliäs lankojen päättely. wau!

  VastaaPoista