perjantai 19. helmikuuta 2016

Löysäpipoista touhua!

Kässäkassistani on tupsahtanut maailmaan pari myssyä. Ensimmäinen niistä olikin oikein mieluisa projekti, joka alkoi sopivan langan metsästyksellä. Ja voi mikä tuuri! Melkein naapurissa on lankakauppa (ja voi, miten turmiollista se voi olla, mutta ei puhuta siitä nyt)! Ja aivan ihana lankakauppa onkin, nimittäin Neulovilla. Langalla oli muutama tärkeä kriteeri: pehmoinen, ei saa kutittaa ja joku oikein herkkuväri. Silmiini pompsahti Rooster Yarnsin Almerino Aran -lanka. Voe jehna, miten käteen sopivaa lanka voi olla!


Kyseessä on babyalpakka-merino -lanka. Tosi pehmoista ja sopivan kierteistä meikäplikan makuun, joten tätä oli hyvä koukutella. Väriksi valitsin gooseberryn eli karviaisen. Täytyy muuten kehua Neulovillan verkkokauppaa: ei juuri yksinkertaisempi ja selkeämpi voisi olla! Siellä vähän pölhömpikin nettiostaja osaa toimia. Ei sillä, että itselläni mitään ongelmia olisi koskaan verkko-ostamisen kanssa ollut. Mutta ehkä jollain joskus on ollut. Jossain. Jollakulla muulla, ei tietenkään minulla... Mutta niin, asiaan! Virkkasin siis koukulla nro 5 ja malli syntyi harmailla aivosoluillani. Ja tällainen siitä valmistui:


Pipon kylkeen virkkasin samalla langalla myssyn reunaan kukan, jonka kiinnitin turkoosilla napilla. Väriä elämään! Kevät tulee! Terveisiä Nokialle! :)

Toinen pipo valmistui jo aiemmin. Toive kantautui Ukkelin siskolta, jolle aiemmin kudoin peruspipon Hile-langan jämistä. Kyseinen myssy oli kuulemma ryöstetty perheen pikkurintsessan toimesta, joten toista pipoa toivottiin. Minähän semmoisen samalla mallilla tein, tällä kertaa toiveen mukaisesti pinkkinä:

Kasin pyöröpuikoilla tein Viima-langasta (oikein väristä Hilettä ei löytynyt) 2 oikein, 2 nurin -joustinneuletta. Päälakea kohti aloin kaventaa silmukoita. Tästä(kään) ei kovin paksua pipoa tullut, joten onneksi kevät keikkuen tulevi. Reunaan taas virkkailin kukan koristeeksi. En kai osaa tehdä enää mitään ilman tällaisia ylimääräisiä hörhötyksiä.


Seuraava projekti onkin jo koukulla. Ans kattoo mitä siitä kehkeytyy!

-Hanna-

1 kommentti: