keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Useamman illan juttuja

Tämä postaus on Facebookin Käsityöblogit-ryhmän joulukalenterin 9. luukku. Viime vuonna kirjoittelin samoissa tunnelmissa vain kolme päivää ennen joulua. Tuolloin tarjolla oli viime hetken joululahjavinkkejä otsikolla Yhden illan juttuja. Nytkin ajattelin esitellä pari lahjaideaa, jotka ehtii vielä hyvin jouluksi toteuttaa. Ei ehkä ihan yhdessä illassa, mutta onhan aattoon vielä 15 yötä.

Eilen joulukalenterin luukusta paljastui Puikkomaisterin aivan ihana neulova tonttu. Huomenna pääsemme kaikki Mehukekkereille :) Kyllä meikäplikkaa jo ihan tuppaa jännittämään kaikki tämä joulutouhu!

Mutta ai niin, niihin tämänkertaisiin joululahjavinkkeihin: No ensinnäkin, onko mitään helpompaa ja nopeampaa kuin hyväksi havaittu kori! Korimalleja on maailma täynnä, ja mielikuvitusta käyttämällä keksii vielä muutaman lisää. Täksi jouluksi valmistui ainakin musta neliönmallinen kori:Kori on virkattu kasin koukulla mustasta ontelokuteesta. Siis siitä samasta kuteesta, josta viime kesänä (vai oliko se jo edellisenä...) suunnittelin tähtimattoa. Mutta ei aina mene suunnitelmien mukaan, ei edes joka kerta!Tämä kori sai inspiraationsa jo kuukausia sitten, kun törmäsin Birgitan pajan keramiikkanappiin. Sehän on mäyräkoira! Maastonakki! Ja minä tunnen yhden sellaisen! Joten tämä lähti joulumuistamiseksi Turkuun, ihanan Aatoksen luo.Kyllä, sinne mahtuu kaikki tarpeellinen! :)

Toinen vinkki joulun pakettiin on paljon pinnalla ollut Urban Jungle -pipo. Edistyksellisenä ihmisenä (hahah!) tein sellaisen jo alkuvuonna, eli ennen hiljattain roihahtanutta popkornipipahuumaa. Ekan versioni kuvia ja linkki ohjeeseen on nähtävissä täällä. Tällä kertaa valmistui toiveen mukaisesti musta pipo:Pipattimen tein Novitan Pirta-langasta 4,5 mm koukulla. Valmiista piposta tuntui jotain puuttuvan, joten mallailin reunaan erilaisia nappeja......mutta päädyin tähän pipontekijännäköiseen pikkunappiin:Loppuun vielä iloisia perheuutisia. Muistattehan blogissa silloin tällöin seikkailevan Virallisen Virkkausassistenttini?Hänen lisäkseen meille on muuttanut Kaiken Kuningatar. Hän ei aio olla assistenttina kenellekään, missään asiassa. Hänellä on assistentteja, useita. Hän ei ole assistentti. Hän on Kuningatar. Kaiken Kuningatar:Oikein iloista joulun odotusta kaikille!

-Hanna-

3 kommenttia:

  1. Kiva kori ja hauskat otukset sulla.

    VastaaPoista
  2. Johan onkin komea kuningatar, ihan oikea Valtiatar. Assistenti paralla on juuri niin nöyrä ilme, kuin Kunigattaren palvelijalla kuuluukin olla =D

    VastaaPoista
  3. Assistentti on niin hellyttävä ja Kuningatar ihan selvästi tietää olevansa majapaikkansa valtiatar.

    VastaaPoista