sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulusukat sekaisin

Joulu tulla jollotti ja menikin jo. Mikäs sen mukavampaa, kuin suunnata ajatuksia kohti valoisampia päiviä ja kevättä!

Joulun ajan lahjoiksi päätyi edellisen postauksen pipan ja korin lisäksi kudottuja sukkia. Kyllä! Vaikka en niitä oikein osaakaan tehdä, ja oikeastaan en tykkääkään niitä tehdä, aina tulee reikiä ja kahta samanlaista on hankala saada aikaan... No okei, on näissä seuraavissakin omat jipponsa:


Yhteen joulupakettiin lähti nyöritetyt polvisukat, joista olen aiemmin kirjoittanut täällä. Näissä tuli huijattua ainoastaan sen verran, että ne ovat Äitimuorin kutomat, hahah! Äitimuori toimitti mulle kudotut pötköt, jotka sitten päättelin ja viimeistelin. Virkkasin reunat, ompelin muotoonsa ja tein nyörit.


Nämähän on niitä sukkia, jotka ilman koipea sisällään näyttävät ihan pöhköiltä. Toivottavasti Kouvolasta löytyy sopivat sisällöt näihin!

Itse sitten ajattelin kutoa Äitimuorille nimpparilahjaksi sukat, hän kun aina tekee niitä muille. No, nimpparit oli pari viikkoa sitten, ja sain siihen mennessä melkein toisen valmiiksi. Paketoin sitten sen lahjapakettiin... Seuraava tavoite oli saada ne jouluksi valmiiksi. Kappas, eivät valmistuneet, vaan niitä tikuttelin jouluaattonakin:


Äitimuorin sukkiin halusin kokeilla Broken Seed -mallia, joka jokin aika sitten taisi olla jonkinlainen hitti sukkarintamalla. Hämäläisenä on hyvä innostua näistä muoti-ilmiöistä vähän jälkikäteen. Ja sukujuuret selittänevät myös sen, miksi nämä sitten valmistui pari viikkoa myöhässä.


Sukat on kudottu kolmosen puikoilla Novitan Nallesta. Broken Seed -mallilla tehtyjä sukkia tutkaillessani päädyin jostain syystä kääntämään langat niin, että halusin "verkon" muodostuvan valkoisella, vaikka pääväri muutoin on punainen. Nyt valmiita sukkia ja samoja netin sukkakuvia katsellessani mietin, että mitähän päässäni silloin liikkui. Valkoista ja punaista olisi ehdottomasti pitänyt tehdä eri järjestyksessä. Oppia ikä kaikki!


Näyttävät ne onneksi ihan sukilta! Nilkan kohdalle virkkasin vielä valkoiset kukat koristeeksi, jotka kiinnitin napeilla:


Joulupukki muisti meikätonttuakin muutamalla käsityöjutulla! Jipii!

Äitimuorilta jokainen joulun juhlija sai villasukat jo ennen kuin pukki oli edes käynyt. Aikamoinen sukkakone! Paketeista paljastui myöhemmin sitten tällaista:


Kirja 150 neulottua reunapitsiä sekä tarvikepaketti paikkakuntalapasiin. Katselinkin joskus jossain paikkakuntalapasten ohjekirjaa ja mietin, että sitten kun alan opiskella kirjoneuletta, teen näitä. Ja nyt löytyy ohjeita kaikkiin Pirkanmaan kuntien lapasiin!

Kumitädiltä tuli vielä paketissa aivan ihana itse ommeltu tilkkuliina:


Olen joskus aiemmin saanut samantyylisen, hiukan pienemmän liinan, jossa on "Hyvä päivä" ja "Paha päivä" -tilkut. Olen vienyt sen työhuoneeseeni ja siitä aina aamuisin tarkistan, että tänään on niistä se ensimmäinen :)

Oikein hyvää vuodenvaihdetta ja uutta käsityövuotta 2016 kaikille!

-Hanna-

1 kommentti: