lauantai 11. heinäkuuta 2015

Huopatossut heinäkuuksi

Sainpas yhden lankalaatikon pohjalle hautautuneen työn valmiiksi! Jo joskus viime talvena törmäsin Arkimamman Arkiralli -blogissa aivan ihaniin huovutettuihin tossuihin, ja semmoisethan piti saada itsellekin. Virkkasin tossut Novitan huopuvasta Joki-langasta muistaakseni koukulla nro 7. Nämä ehtivät lojua keskeneräisenä niin kauan, että muisti pätkii. Toisen kesken jääneen tossun tein ainakin loppuun seiskalla.


Yllä olevat kuvat on tossusta ennen huovuttamista ja huovutuksen jälkeen. Eipä kokoero kovin hyvin näy, koska kuvat eivät ole yhtä kaukaa otettuja. Huovutin tossut pesukoneessa 40 asteen päivittäispesussa, muistaakseni linkouksen kierroksia hieman vähensin tavallisesta. Ja yllättävän hyvin ja tasaisesti ne huopui.

Varret virkkasin Novitan Isoveljestä Arkimamman ohjeen mukaan kohopylväillä. Ensimmäisen kerroksen pistelin ohuella koukulla huopuneeseen tossuun ja loput virkkasin viitosen koukulla. Tällaiset niistä sitten tuli:


Jälleen on yksi ufo selätetty! Ja näissä ei varpaat ihan heti palele. Valmistuivatkin sopivasti heinäkuun helteiksi :) Ai niin, eipä ole hellettä juuri näkynyt. No niin säiden haltijat, minä olen varustautunut kunnolla, joten nyt ne lämpimät säät voi lopultakin tulla!


Kesäloma on vielä edessä. Silloin meikäläinen nostaa jalat ylös ja ottaa koukun kouraan!


Virallinen Virkkausassistenttini ei juurikaan perusta uusista huopatossuistani. Hänen mielestään valmiit työt eivät muutenkaan ole niin mukavia, kuin lankakerien kuljettelu pitkin taloa ja keskeneräisten töiden purkaminen :)

Kiitos Arkimammalle kivasta ja selkeästä ohjeesta!

-Hanna-

1 kommentti:

  1. Ihanat tossukat! <3 Linkitän myös tuonne Arkimamman faceen :)

    VastaaPoista