lauantai 20. kesäkuuta 2015

Kelvollinen kukkaro

Pienen koukun ja ohuen langan kanssa kekkulointi ei oikein ole mun juttuni. Aiemmin olen tehnyt ohuesta langasta yhden ainoan liinan, josta kovetin kulhon. Netissä ja blogeissa on pyörinyt viime aikoina paljon Hurmaavat pitsit -kirjan kukkaroita, ja siihen malliin ihastuin ensisilmäyksellä. Kun kukkarokehyksiäkin löytyi vielä kaapista ja kirja kirjastosta, iskin kiinni. Tällainen siitä sitten tuli:

Pienistä ymmärrysteknisistä ongelmista johtuen kuvion keskusta ei noudata täysin ohjetta. Loppuosasta puuttuu pari kerrosta, koska kukkaro alkoi olla aika kookas. Virkkasin tämän Novitan roosansävyisestä virkkauslangasta 1,5 millin koukulla.Kukkaron molemmin puolin on sama pitsikuvio ja sisäpuolelle ompelin puuvillakankaasta vuorin. Puumerkin kiinnitin kukkaron sisäpuolelle:Puolten yhdistämisessä ja kehysten ompelemisessa meinasi jälleen otsasuoni poksahtaa, kun koko ajan lanka katkesi, tuli rumaa jälkeä tai huomasin ommelleeni aivan väärästä kohtaa. Tässä työssä en kuitenkaan halunnut antaa periksi tai tyytyä jättämään kovin näkyviä virheitä. Vaikka kieli oli keskellä suuta, tästäkin löytyy paljon vielä parannettavaa. Tulihan siitä ihan nätti, mutta ihan heti en tee toista! :)


Nyt äkkiä jostain paksua lankaa ja vähintään viitosen koukku kouraan! :)

-Hanna-

7 kommenttia:

 1. Ihana pussukka ♡ Itsellä samainen kirja lainassa, mutta inspiraatio kadoksissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se inspiraatio kummasti löytyy, ennemmin tai myöhemmin :)

   Poista
 2. Tulipa sievä kukkaro :)
  Mullakin on ollut tuon tai jonkun muun vähän isomman kukkaron teko mielessä, saisi todellakin olla vain vähän paksummasta langasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mäkin olen ainakin yleisesti ottaen paksumman langan ystävä. Mutta on ihanaa, kun on vaihtoehtoja!

   Poista
 3. Tosi ihana! Varasin tuon kirjan kirjastosta, saa nähdä sitten tuleeko tehtyä :) Ompelemalla olen tehnyt kaksi kukkaroa, olihan siinä vähän opettelemista että hoksas kaikki jutut.
  Raija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kirjassa on kaikkia muitakin ihania ohjeita. Tuo kukkaro taitaa olla kaikkein suosituin, enkä ihmettele. Mun lainaamasta kirjasta tämän ohjesivu aukesi automaattisesti, tiesi kyllä, mitä siitä on eniten katseltu :)

   Poista