sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Yhden illan juttuja

Tai kahden... Tai kolmen... Mutta hei! Kolme yötä jouluun on! Joten tässähän ehtii vielä vaikka mitä :)

Tämä postaus on Facebookin Käsityöblogit-ryhmän joulukalenterin 21. luukussa. Tänään luukun takaa löytyy myös toinen käsityöaiheinen blogi, eli joulun aikaa petäjäkankaalla. Eilen luukusta humpsahti blogit Ilosofiaa (arvonnan kera!) ja Helmi kokeilee. Kiitos mukaanpääsystä!

Tänään ajatuksenani on tarjoilla pari nopeaa virkkausvinkkiä, jotka ainakin ajan puolesta ehtii hyvin vielä tehdä pukinkonttiin. Jossakin näistä on kulunut ilta, jossain kaksi ja jossain kolme.Virkattu kori on aina näpsäkkä. Sopii lahjaksi tällaisenaan tai koriin voi laittaa vaikka kaffepaketin, pipareita tai kynttilöitä. No siis hei tietty lankoja!Tämä kori on tehty poikkeuksellisesti kaksinkertaisesta paksuhkosta villalangasta. Pohjaan käytin jämäkerän ontelokudetta. Virkkasin sisään pyöreää pyykkinarua, mutta korista tuli silti aika lötkö. Niin ja jos ensimmäisen kuvan kohdalla jonkun silmä valehtelee takareunan lopetuskohdan näkyvän kauhean rumasti, niin näkee väärin...

Bambu- tai puuvillalangasta tehdyt keittiöliinat ovat olleet viime aikojen hitti, ja miksipä ei olisi. Nämä on hyvä viskata pyykkikoneeseen tarvittaessa. Tein minäkin joulupakettiin pari:Kylkeen laitoin saajalle tiedot mistä on kyse:
Sitten vielä kolmas vinkki, nimittäin tohvelit. Nämä kun tekee tarpeeksi paksusta langasta, niin valmistuu nopeasti:Jos joku miettii lukeeko mallin sukissa "Juankoski here I come", niin lukee.Koristeeksi tähdet, ihan joulun kunniaksi.

Nämä kaikki lähtevät jouluisiin paketteihin ympäri Suomea. Muihin pukkijuttuihin palataan sitten joulun jälkeen. Nyt toivotan kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua!

-Hanna-1 kommentti: