sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Pääkallohuivi

Onpas tylsä otsikko. No mutta, sehän se on aiheena. Joulupukin matkaan lähti pitkään vireillä ollut sellainen, eli pääkallohuivi. Jossain syksyisissä ajatuksissa niitä pyöri mielessä useampikin, monessa koossa ja värissä. Joulun jolkotellessa vastaan valmistui tasan yksi ja ainoa huivi. Ohje on Silmukoita-blogista. Kiitos sinne selkeästä ohjeesta!

Langat ostin jo aikapäiviä sitten, ja jostain syystä ostoskoriin eksyi Novita Miamia. Ihan liian paksua lankaa siihen nähden, miten kevyen ja ilmavan huivin olin ajatellut tehdä.


No en sitten kuitenkaan jaksanut purkuhommiin, ja vielä olisi pitänyt keksiä jotain uutta puuhaa Miami-kerille. Joten tuommoinen siitä sitten tuli:


Koska jouluhommat painoivat päälle, ratkaisin asian tekemällä valmiiksi edes tämän yhden, pienempänä kuin alunperin suunnittelin, ja lahjomalla sillä 6-vuotiasta tonttutyttöä. En tullut mitanneeksi valmiin huivin kokoa, mutta tämä sopii kokonsa puolesta varmaankin sekä kaula- että hartiahuiviksi. Aikuiselle passaisi kaulahuiviksikin. Yhden kallon tein pinkillä värillä, jotta kuvio hahmottuu vähän pöljemmällekin, ja onhan se kiva, kun on vähän väriä. Mietin tovin, että olisin laittanut pinkkejä ja mustia hapsuja huivin reunoihin, mutta ne lieneisivät aina ikävästi vetskarin välissä pienellä tytöllä.


Tästä tuli hieman kivempi kuin kiireellä napatut kuvat antavat ymmärtää. Ainakin mun mielestä. Vähän suorempaan huivin olisi voinut asetella sängynpeitolle kuvia varten...


Siinähän se onkin väreihin sopivassa virkatussa korissa valmiina paketoitavaksi! 6-vuotiaan arvostusta käsityötä kohtaan hieman aliarvioiden pakkasin mukaan vielä jättitikkarin, jotta olisi jotain mistä oikeasti tykätä. Joulupukin vierailun jälkeen sain kuitenkin kuulla, että pääkallohuivi oli ollut (nyt pitää hieman luntata, hetki...) paras lahja Monster High -vaatteiden kanssa!

Lisää joululahjoja esittelyssä ensi kerralla!

-Hanna-

1 kommentti: