sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kas näin heiluu kassi...

...ja kassi heiluu näin... Täti Monika täällä terve! Edellisellä Toikan reissulla silmiini osui suhtkoht iso kartio jotakin punottua lankaa, joka värinsä puolesta piti pelastaa uuteen kotiin, tietämättä mitä se edes on ja mitä siitä voisi tehdä. Kyseessä oli hiukan tuollaisen terrakotan värinen chenille-punoslanka, joka koostuu muutamasta chenille-lankasäikeestä ja niitä kiertävästä ohuesta vaaleasta langasta. Tästä mielenkiintoisesta punoslangasta oli virkattu kiva kesäkassi näytille liikkeeseen, ja siitä se ajatus sitten lähti! Ihastuksissani en tullut edes kysyneeksi, mistä moista lankaa oli tullut. Liikkeessä on saatettu tehdä tätä myös itse, koska kartiossa ei ole mitään valmistustietoja.


Koukuksi nappasin sillä hetkellä suurimman lähettyvillä olevan, ja se oli 6,5 mm. Päätin kokeilla virkata jonkinlaisen kassin, tutusti taas sen enempiä suunnittelematta. Kassin pohjaa varten katsoin mallia Kangas-Aitan Esteri-kassin ohjeesta, mutta aikalailla fiilispohjalta tuli koukuteltua kiinteää silmukkaa toisensa perään. Koitin virkata aika tiiviisti ja napakasti, koska tiesin, ettei meikäläisestä ole mitään sisävuoria tähän ompelemaan.

Tämmöinen siitä sitten tuli:


Sangat on Äitimuorin tuliaisia Karnaluksista, samoin koristekukkasen keskustaan ommeltu veikeä keltainen nappi. Kukan virkkasin jostakin lankakaapista löytyneestä jämänytystä. Hiukan suunnittelin jotain pientä kapeaa pikkuläppänappikiinnityssysteemiä, koska en ala riehumaan minkään vetoketjuhommeleidenkaan kanssa, ja kassinsuu on aikas avonainen lompakkovarkaan unelma. Suunnitelma muhikoon vielä tovin, josko tätä vielä tuotekehittelisin. Nämä loppuhiomiset ja viimeistelyt ei ole oikein mun juttuni, seuraava virkkuutyö on nimittäin jo aloitettu, ja tämä saisi ihan mielellään pysyä siellä valmiiden töiden joukossa :)


Toiselle sivulle ompelin puumerkin:


Kyllä sinne näköjään kaikki oleellinen mahtuu:


Tämä oli oikein tämmöinen viikonlopun iltapuhde ja valmistui tosi nopeasti. Mitähän sitä sitten keksisi... :)

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti