keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Huivihommia

Sain joululomalla anopilta vajaat kaksi kerää valkoista Novitan Rose-mohairlankaa, ja ajattelin kokeilla tehdä niistä huivin. Mohairlangasta en olekaan ennen tehnyt mitään. Selailin hetken ohjeita, ja päätin laittaa tulille Dropsin sivuilta löytyneen hartiahuivin. Huivi koostuu helpoista kukkaneliöistä, joita valmistui melkoisen nopeasti, kun mallin oppi ulkoa. Virkkasin koukulla nro 4,5, ja lankaa riitti viiteentoista kokonaiseen ja kuuteen puolikkaaseen ruutuun. Palat yhdistin kiinteillä silmukoilla virkkaamalla. Saumoista ei oikein nättejä tullut, mutta jälleen iski se viime metrien "pakkosaadavalmiiks-ihansama-enjaksapurkaa-seonnytommone". Eli tommone:
Kuvat on otettu ilta-auringossa tuulisella terassilla, ja oli hieman haasteellista saada kuvia, kun tuuli tarttui koko ajan huiviin. Ohjeessa muuten ei ollut hapsuja, mutta koska lankaa jäi juuri tuon verran, niin tein sellaiset.Ajattelin palauttaa langat hieman muokatussa muodossa takaisin anopille, joka toivottavasti keksii huiville käyttöä tai käyttäjän. Huivi on jo postissa matkalla kohti Savommuata, enkä tullut mitanneeksi sen lopullista kokoa. Yksi ruutu oli kulmasta kulmaan kuitenkin parikymmentä senttiä, joten korkeus on kutakuinkin 60 cm ja pitkä reuna noin 120 cm + hapsut. Toiminee siis joko hartiahuivina tai talvisena kaulahuivina. Ja oli kyllä kiva ja helppo ohje!

Monen muun virkkaajan tavoin tilasin (okei, Ukkeli tilasi mulle) eBaystä koukkupaketin. Posti toi muutamalla eurolla melekosen monta uutta katkottavaa :)


Aurinkoista kevään jatkoa!

-Hanna-

5 kommenttia: