tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kappas, villasukat!

Tänä kesänä ei ole ollut paljon hellemekolle käyttöä. Mikäs sen parempaa, kuin tehdä maailmaan uusia villasukkia! Varsinkin kun törmäsin Nemiran Nurkkaus -blogissa ihastuttaviin nyöritettyihin polvisukkiin. Ohjeet olivat mukavan selkeät tämmöiselle vähän pöllömmällekin wannabe-mummolle. Puikoilta sitten tipahti seuraavanlaiset sukat:



Ohjeesta poiketen kudoin nämä Novitan Nalle-langasta 7 Veljeksen sijaan, joten lisäsin silmukoiden määrää pauttiarallaa parillakymmenellä prosentilla. Täysin onniarviolta tein, ja kappas, lopulta niistä tulikin ihan sukkien näköiset. Välivaiheista ei valitettavasti ole kuvia, mutta tuolta Nemiran Nurkkauksesta niitäkin löytyy. Aluksi kuitenkin kudoin 2o 2n -joustinneuletta (mulla oli 120 silmukkaa) noin kymmenen kerroksen verran. Sitten ainaoikeaa jonkinmoinen kaistale, ja jälleen joustinneuletta. Varvaspäästä ommeltiin sukan pää kiinni ja sen jälkeen joustinneuleen ja sukan takareunan päälle virkattiin reunus. Nyörit on ketjusilmukkaa.



Nämä olivat ehkä helpoimmat villasukat ikinä! Ja taidan tehdä toistekin :) Saa nähdä, miten kestävät käytössä, kun kantapäätä ei ole mitenkään vahvistettu. Ensi kerralla teen vahvemmasta langasta.



Sukat näyttävät melkoisen pöhköiltä ilman sisään sullottuja koipia, joten tässä lisää säihkysäärtä:



Nämä läksivät kummiplikan jalkoja lämmittämään. Mitähän sitä sitten tekisi?




-Hanna-

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Huopatossut heinäkuuksi

Sainpas yhden lankalaatikon pohjalle hautautuneen työn valmiiksi! Jo joskus viime talvena törmäsin Arkimamman Arkiralli -blogissa aivan ihaniin huovutettuihin tossuihin, ja semmoisethan piti saada itsellekin. Virkkasin tossut Novitan huopuvasta Joki-langasta muistaakseni koukulla nro 7. Nämä ehtivät lojua keskeneräisenä niin kauan, että muisti pätkii. Toisen kesken jääneen tossun tein ainakin loppuun seiskalla.


Yllä olevat kuvat on tossusta ennen huovuttamista ja huovutuksen jälkeen. Eipä kokoero kovin hyvin näy, koska kuvat eivät ole yhtä kaukaa otettuja. Huovutin tossut pesukoneessa 40 asteen päivittäispesussa, muistaakseni linkouksen kierroksia hieman vähensin tavallisesta. Ja yllättävän hyvin ja tasaisesti ne huopui.

Varret virkkasin Novitan Isoveljestä Arkimamman ohjeen mukaan kohopylväillä. Ensimmäisen kerroksen pistelin ohuella koukulla huopuneeseen tossuun ja loput virkkasin viitosen koukulla. Tällaiset niistä sitten tuli:


Jälleen on yksi ufo selätetty! Ja näissä ei varpaat ihan heti palele. Valmistuivatkin sopivasti heinäkuun helteiksi :) Ai niin, eipä ole hellettä juuri näkynyt. No niin säiden haltijat, minä olen varustautunut kunnolla, joten nyt ne lämpimät säät voi lopultakin tulla!


Kesäloma on vielä edessä. Silloin meikäläinen nostaa jalat ylös ja ottaa koukun kouraan!


Virallinen Virkkausassistenttini ei juurikaan perusta uusista huopatossuistani. Hänen mielestään valmiit työt eivät muutenkaan ole niin mukavia, kuin lankakerien kuljettelu pitkin taloa ja keskeneräisten töiden purkaminen :)

Kiitos Arkimammalle kivasta ja selkeästä ohjeesta!

-Hanna-