maanantai 5. toukokuuta 2014

Pumpulipallon peti

Plokin kävijälaskuri on kierähtänyt melkein huomaamatta jo mukaviin lukemiin, oho! Jätä toki puumerkki käynnistäsi ja kerro kommenttisi kuvista tai jutuista tai mistä vaan. Toiveita ja ehdotuksia otetaan ilolla vastaan! Sitten itse asiaan:

Sain serkulta toiveen virkata valkoinen koiranpeti pikkuiselle hauvavauvalle, joten pikkuhiljaa aloin sellaista ontelokuteesta väsätä.


Niin tosiaan, valkoinen... Kaapissa oli valkoista ja vaaleanpunaista kudetta, mutta koska valkoista ei riittänyt kuin reunoihin, niin tein pohjan vaaleanpunaisesta. Petiin tulisi kuulemma patja, joten pohjan värillä ei ollut niin väliä. Koukkuna oli numero 8, jotta sain pedistä hiukan jämäkämmän. Ja tällainen siitä sitten tuli:
















Peti on halkaisijaltaan aika tarkalleen puolisen metriä ja reunat noin 15 senttiä korkeita. Kasvunvaraa siis riittää... Petin kylkeen virkkasin sukkalangasta mustan luun Novitan ohjeella. Pitäähän omassa kotipesässä olla osoite! :)





Tänään pikkuinen pumpulipallo pääsi koeajamaan uuden petin kämppisystävänsä pandan kanssa:


Ilmeisesti peti todettiin pehmeäksi ja hyväksi, sillä siihen oli hyvä nukahtaa torkuille leikkitouhujen jälkeen:


Toivottavasti pikkuherra uneksii tässä petissä ihania unia herkkuluista ja mamman maukkaista kengistä :)

-Hanna-

perjantai 2. toukokuuta 2014

Lankasuutari pysyköön lestissään...

...eli tossuissaan. Töppösissään. Virkatuissa.

Työkaveri tykästyi mun aiemmin virkkaamiin lapasiin. Vihjasi, että samasta langasta villasukat olisi kivat. Juttu jäi siihen, eikä työkaveri varmaan edes muista tätä parin kuukauden takaista jutustelua enää. Ajatuksena oli yllättää hänet toivotuilla perinteisillä kudotuilla villasukilla, mutta se ajatus kaatui sitten pariin juttuun: kutomiseen ja villasukkiin. Itselle on ollut tulossa sukat jo monta kuukautta. Toinen on valmis, toinen ei. Saa nähdä, tuleeko valmista ikinä. Jälleen kerran on todettava, että virkkaus on mun juttu, ainakin tällä hetkellä.

Siispä koukku käteen ja virkkaamaan! 7 veljeksen raitalankaa ja 3,5 koukku. Toteutus tuli omasta päästä, perusidea oli sama kuin miljoonassa muussa aiemmin virkkaamassani tossussa.



Tuammoset niistä sitten tuli:



Sain ongittua työkaverilta vielä tiedon, että vihreän ja keltaisen lisäksi oranssi on suosikkiväri, joten tein töppösten päälle oranssit kukat. Kukan keskelle kaivoin helmilaatikosta valkoiset helmet.



Ei ne nyt mitkään kauneuden perikuvat ole, mutta kun meikäläisestä on kyse, niin sitä saa mitä sattuu tulemaan! :)

Kusti polki tänään erittäin mieluista kirjapostia. Olen tätä kirjaa etsiskellyt kirjakaupoista koko kevään, ja lopulta tilasin sen verkkokaupasta:



Siinä onkin iltalukemista. Ajattelin jossain kohtaa aloittaa palapeiton virkkaamisen. Kun vain osaisi valita ruudun mallin, 200 vaihtoehtoa on aika paljon...

-Hanna-