lauantai 15. helmikuuta 2014

Puupäävillaa

Tässäpä näitä taas tulee, viimeaikaisia virkkailuja! Jotain muutakin on tullut kyhättyä, mutta kohtasin hieman kuvausteknisiä haasteita, eikä Ukkelini ole kotona vastaamassa niihin.

Lankalaatikossa on jo pitkään pyörinyt kuusi kerää paksua Perlian villa-akryylilankaa, jonka väri hurmasi niin, että sitä vain oli saatava. Lanka on tuollaista oranssista, keltaisesta ja ruskeasta langasta koostuvaa pötkylää. Olen niitä jo tovin ihaillut ja päätin tehdä itselleni tossut, jollaisia olen jo eräät kyhännyt. Ne kun tulee niin nopeasti valmiiksi. Ensin tarkoitus oli kokeilla virkattuja villasukkia, mutta en flunssapäissäni viitsinyt alkaa opetella uutta ohjetta. Tällaiset niistä tuli:

Virkkasin tossut kaksinkertaisesta langasta, koska halusin oikein lämpöiset tossut. Koukkuna käytin numero kasia. Hiukan sama siis kuin olisi virkannut kuusinkertaista tavallista lankaa. Tein hieman tuotekehittelyä ja virkkasin tossuihin niin pitkät varret, kuin lankaa riitti. Reunoja voi pitää alas taitettuna tai ylös nostettuna. Sujautin loppulangasta vielä pienet nyörit, joilla tossun suut voi halutessa solmia kiinni. Aikamoiset klohmaleet noista tuli, saattaisivat kiireessä muutoin vaikka tipahtaa jalasta... :) Tossujen päälle jalkapöydälle virkkasin koristelumielessä kolme reikää. No, ne näyttää hieman jalkahien tuuletusaukoilta. Toteutus ei noin muutenkaan ole ihan onnistuneimmasta päästä, sillä jalkaosa on himpun verran kapea ja nilkkaosasto taas hirmu leveä. Näitä en oikein kehtaisi kenellekään antaakaan, joten olipa hyvä, että ajatus olikin tehdä nämä itselle. Tuo lanka vaan on niin ihanaa, että nyt se tuntuu menneen hiukan hukkaan tämmöisiin venkuratossuihin. Olen jo pienesti leikitellyt ajatuksella näiden purkamisesta ja uudelleenkäytöstä johonkin muuhun.Sain Äitimuorilta paalin keltaisenoranssia Punto Shine -puuvillasekoitelankaa, joka myös on poltellut lankalaatikossa. Väri muuten luonnossa on tummempi kuin kuvat antavat ymmärtää. Ravelryn sivuilla törmäsin Ridge Hat with Brim -ohjeeseen, ja ei muuta kuin koukku heilumaan! Englanninkieliset ohjeet toi "mukavaa" lisähaastetta ja jonkun verran sai hämmästellä, tuleeko tästä mitään. Ja nimestä huolimatta ei tullut aivan Forrester-tason luomusta, mutta ihan kiva kesälätsä:

Langasta ja sinnepäinoikeankokoisesta koukusta johtuen hattu on aikamoinen lörppälerppu. Päähän laitettuna lieri pitää kuitenkin hyvin muotonsa. Ja valmista tuli nopeasti!

Kesähattu on valmis, voisko sitten seuraavaksi tulla edes kevät? :)

Viime yönä verkossa vietettiin muuten Neulojien yötä. Ihan vain pikaisesti piti vilkaista, mitä alan verkkokaupat tarjoilevat. No, vierähtihän siinä vilkaisussa sitten... no, aika kauan. Mieli teki ostella vaikka mitä, mutta hillitsin itseni, enkä tilannut mitään. Osaltaan siksi, että näin keltanokkana on hirmu vaikea ymmärtää tätäkään vähää lankojen päälle ilman konkreettista hypistelyä. Palkitsin onnistuneen itsehillintäni poikkeamalla tänään käsityöliike Toikassa sekoamassa sukissani ja pelastamassa "muutaman" lankakerän uuteen kotiin :)

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti