perjantai 29. marraskuuta 2013

Trtlo sanoi Pikku Myy!

Ajatus käsitöiden ja muiden värkkäysten tallentamisesta blogin muodossa on muhinut mielessäni jo pitkään. Olen käsitöiden suhteen tuuritekijä: välillä ranteet ja sormet ovat kovilla, kun olen innostunut jostain uudesta näprättävästä. Joskus taas kuluu kuukausia, etten tee mitään. Innostuspiikit on tullut koettua mm. neulomisesta, huovuttamisesta, korujen teosta ja ompelusta. Virkkausinto tuntuu silti aina uskollisesti palaavan takaisin uudelleen ja uudelleen.

Käsitöissä yksi harmillisimpia asioita on se, että hyvät ohjeet tulevat ja menevät. Yhtenä tämän blogin tarkoituksena on varastoida hyvät ohjeet tulevia kokeiluja ja ”tuotekehittelyä” varten. Lisäksi onnistuneet(?) työt päätyvät yleensä lahjoiksi ystäville ja tuttavilla, joten on mukava koota kokoelmaa siitä, mitä kaikkea aikaan saakaan. Mukavaa tietysti on, jos joku saa blogistani ideoita ja vinkkejä omiin näperryksiinsä.

Käsitöissä olen mielestäni vieläkin aivan noviisi. Olihan se koulukässä älyttömän mukavaa, mutta kuten jo silloin, kaipaan edelleen tarkkoja ohjeita ja hyviä ideoita. Luovuus ei kuki tässä päässä, ja yleensä noudatan ohjeita loppuun asti. Joskus todetakseni, että ei tullut hyvä näin. Sitten vain puretaan ja tehdään uudestaan kokeillen pieniä muutoksia. Joskus se auttaa ja joskus ei. Ja aina voi soittaa Äitimuorilta neuvoja :)


-Hanna-

1 kommentti: