sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Lapasestahan se lähti...

Kummallista, miten nykyään kaupoilla täytyy aina tehdä kieppaus lankahyllylle, vaikken lankaa olisi ostamassakaan. Ihan vaan varmuuden vuoksi pitää tarkistaa, olisiko hyviä tarjouksia tyrkyllä. Ja vaikkei olisikaan, niin aika usein jotain tarttuu mukaan. Eräillä ruokaostoksilla oli mukaan saatava kerä Novitan Raita-lankaa, koska väri oli vaan niin sopivan vihreä. Koska ensimmäiset kutomani sukat päätyivät yllättäen Ukkelin jalkaan, niin ajattelin tehdä (tai ainakin yrittää) itselleni sukkia. Otin jo sukkapuikot käteeni, kun keksinkin, että teenkin lapaset. Ja nekin tutummin virkkaamalla.

Netti avuksi ja DROPS Designin sivuille etsimään sopivaa ohjetta. Hakusanaksi virkattu lapanen ja ohjeita lämähti ruutuun aikalailla. Niistä sitten valitsin tämän. Noh. Ohje oli suhtkoht helppo, mutta jotenkin kummasti sain silti aikaan kaksi vasemman käden lapasta. Kotoa ei löytynyt riittävää määrää kuin tylsiä vaaleita nappeja, mutta ne ei takin hihan alta onneksi näy. Raitalangan idea meni aikalailla hukkaan pylväitä virkatessa, olisi ehdottomasti kannattanut tehdä tämä malli yksivärisellä langalla. Mutta ei se mitään, sain kuitenkin valmista aikaan! Ja toinen tumppu menee kyllä oikeaan käteen, kun laittaa. Sitä paitsi nämä pääsevät heti käyttöön, meillä kun jostain syystä hanskat(kin) on aina hukassa.



Ukkeli on sivusilmällä katsellut, kun olen tehtaillut tossuja lahjoiksi. Välillä on tiedustellut, missä hänen tossunsa viipyy. Ilmeisesti Ukkelin varpakset kaipaa erittäin tehokasta lämmitystä, koska hiljattain valmistuneet villasukat ei kuulemma riitä. Joten väkästinpä Ukkelille sitten tossut vanhaa kunnon Kangasaitan tossuohjetta mukaellen. Käytin villasukista yli jääneen Fasaani-langan lopun, mustaa ja valkoista sekoitelankaa ja harmaata villalankaa, kaikkea siis mitä löytyi lankakorin pohjalta. Neljällä langalla ja seiskan koukulla tuli nopeasti valmista. Vaikka tarkkaan mittailin, niin aika mölskäreet niistä tuli. Ovat jo olleet ahkerassa käytössä ja luulisi varpaiden tarkenevan!



-Hanna-