torstai 29. joulukuuta 2016

Murusen monsteripöksyt

Joulu tuli, joulu meni! Monta pakettia taas pukki toi, ja parissa paketissa oli lankaakin! Kyllä pukki tietää, mistä tykkään :)

Pienimmän kummitädinmurun pakettiin kääräisin jotain hurrrrrjaaaaaa! Nimittäin neulotut monsterihousut:


Nämä pöksyt on minun ihkaeka neulottu vaate, jos joskus yläasteella tehtyä muotopuolta vauvanpaitaa ei lasketa mukaan. Pari lastenvaatetta olen kyllä virkannut. Neulepuikoilta on aiemmin tipahtanut vain muutamia villasukkia, muita asusteita sekä pari vauvanpeittoa. Nämä ovat housut, eli oikea vaate, olen siis neulonut vaatteen! Suurensuuri itseni ylitys siis :)


Kudoin (koska meillä päin kudotaan, ei neulota) villapöksyt Kupla-blogin ohjetta mukaillen 7 Veljestä -langasta. Vyötärö on aloitettu 3,5 mm pyöröpuikoilla, sen jälkeen vaihdoin 4 mm pyöröihin ja lahkeet on kudottu 4 mm sukkapuikoilla. Välillä oli vähän vaikiaa, välillä yllättävän helppoa. Vähän niin kuin elämäkin.


Eihän niistä lähellekään täydellisiä tullut. Kavennusten ja muiden kommervenkkien kohdalla on tahattomia tuuletusreikiä, eikä pyllyn kohdalla olevia silmukointeja pidä läheltä tuijotella. Mutta josko ne olisivat lämpimät! Saattaa kyllä olla, että kummipoika on pöksyihinsä sopiva juuri ensi heinäkuun paikkeilla, jolloin toivottavasti villahousuja ei tarvita.

Virkkasin samalle pikkumussulle viime kesänä maton ristiäislahjaksi, kuvia siitä voi tutkailla täällä. Ylijääneistä kuteista virkkasin nopeasti korin:


Korin kylkeen kiinnitin Birgitan pajan keramiikkanapin. Sehän sopii kuin nappi ots... öh, siis koriin!


Sinne koriinhan se kekkulimonsteri hyppäsi! Mitähän sitä sitten? :)

-Hanna-

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Synttäriarvonnan voittaja!

Niin se viikko vierähti ja nyt on aika arpoa synttäriarvonnan voittaja! Blogihan täytti kokonaiset kolme vuotta, ja sen kunniaksi arvotaan tällainen paketti:


Kaneliksi riisipuuron päälle ajattelin tyrkätä voittajalle vielä pienen lisäyllätyksen, nimittäin neljä virkattua lasinalusta, jotka on aiemmin blogissa esiteltykin:


Ja voittaja ooooooon... Susanna Posti! Onneksi olkoon! :) Sinua lähestytään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Meidän joulukuusemme koristeltiin eilen, ja varaslähdön ottaneet tontut toivat jo pari lahjaakin kuusen alle. Olen siis ilmeisesti ollut ihan superkiltti tänä vuonna! Kaiken Kuningattarella piti yöllä kiirettä, kun hän yöhepuleissaan touhotti kuusen koristeiden kimpussa. Saa nähdä, pysyykö puu pystyssä aattoon asti...

Nyt toivotamme koko konkkaronkka oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille!


-Hanna, Ukkeli, Assari ja Hänen Korkeutensa-

lauantai 10. joulukuuta 2016

Kun arvontalaulu raikaa!

Niin ne vuodet vierii, ja itse sitä vain nuortuu! Vai miten se oli... Mutta tosiaan, marraskuun lopulla tuli jo kolme vuotta siitä, kun tämä Vastis-blogi näki päivänvalon! Kyllä sen huomaakin, että uhmaikä on pahimmillaan :)

Mikä sen parempaa kuin juhlia synttäreitä jälleen arvonnan merkeissä! Tällä kertaa palkintolaatikosta löytyy tällaisia juttuja:


Paketista löytyy
  • Jan Eatonin kirja Virkkaajan vinkit
  • Vihreänkirjava kerä Kirjopirkka-lankaa, joka koostumukseltaan sopii vaikka sukkalangaksi
  • Kaksi kerää (oranssi ja petrooli) Myboshi-lankaa
  • Sualapähkinöjä
  • Neljä söpistelypuunappia
Napit näkyvät paremmin tässä:


No mitenkäs voi osallistua? Yhdellä arvalla olet mukana kommentoimalla tätä postausta. Toisen arvan saat, jos tykkäät Vastarannan virkkaajan Facebook-sivusta. Kerro kommentissasi, osallistutko yhdellä vai kahdella arvalla. Jätäthän sähköpostiosoitteesi, jos se ei muutoin käy nimimerkkisi kautta ilmi. Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 18.12. klo 12 saakka.


"Lykkyä pyttyyn jokaiselle!", toivottaa Virallinen Virkkausassistenttikin!


"Kiinnostaa ku kilokramma kakkaa!", toteaa puolestaan Kaiken Kuningatar.

Rauhallista joulun odotusta! :)

-Hanna-

lauantai 3. joulukuuta 2016

Luukku 3: Lampun jouluhenki

IIIK! Kohta se joulupukki taas rymyää kylään! Tämä postaus on Facebookin Käsityöblogit-ryhmän kolmas luukku. Kanssani täällä luukussa lymyää Arjen Karnevaali. Kannattaa piipahtaa sielläkin katsomassa, mitä Jonnan kalenteriluukusta löytyy. Eilen perjantaina kalenterissa seikkaili Villa Nanna ja Ideoiblogi. Huomenna sunnuntaina pääsemme kurkistamaan Nonnun joulunodotustunnelmia. Ihana joulukuu! Ihana joulukalenteri!


Joulu tuo kaivatun valon vuoden pimeimmän kauden keskelle. Koska auringonmollukka viihtyy näinä päivinä meidän leveyspiirimme taivaalla kovin lyhyen aikaa päivästä, siellä sun täällä on valonlähteinä erilaisia lamppuja, lyhtyjä ja kynttilöitä. Päätimmekin Ukkelini kanssa lyödä pollamme yhteen, ja keksimme tuunailla yhdessä muutamia lamppuja. Näitähän on hyvä kääräistä vaikka lahjapakettiin!


Ukkelini on intohimoinen valokuvaaja, ja erityisesti hän tykkää filmikuvaamisesta. Lisää Ukkelin kuvia on muuten nähtävissä mm. Instagramissa ja hänen blogissaan. Tämä lamppu on tuunattu positiivifilmillä. Negatiivit eivät näyttäisi yhtä mukavilta kuin realistisesti toistuvat pikkukuvat. Paitsi tietysti sitten, jos tykkää zombeista. Miten paljon ihania muistoja voi lampun pintaan tallettaa!


Itse tartuin tutumpaan työkaluun eli virkkuukoukkuun, ja virkkasin lampulle joulunpunaisen hupun. Tässä käytin Vilma-lankaa, joka löytyi jämälankalaatikosta. Mitään mallia ei ollut, vaan virkkasin ruutuvirkkauksen tyyppisesti mitä mieleen tuli. No, mieleen tuli sydän. Miten kivoja päällisiä saisi virkkaamalla erilaisia kuvioita vaikkapa mustasta kalalangasta! Taidankin kokeilla vielä sellaista.


Nappilaatikkooni on kertynyt jo aika monta keramiikkanappia, joita kiinnitin yhden joutilaan lampun pintaan. Miltähän näyttäisi, jos sohlaisi kuumaliimapyssyn kanssa, ja kiinnittäisi lampun pinnan täyteen muovinappeja... Hmm, taidan kokeilla sitäkin! Pari lamppua nimittäin vielä odottaa uutta ilmettä.


Muistattehan, että Vastis löytyy myös Facebookin puolelta! Ilmoittelen siellä sekä myös täällä tulevasta synttäriarvonnastani. Nii-in, tämä blogihan täytti jo kokonaiset kolme vuotta marraskuun lopulla! Kunnon räkäuhmaikä alkakoon! Käsityömessujen ja joulukalenteritohinoiden vuoksi synttäriarvonta on tänä vuonna hieman myöhässä. Mutta huoli pois, se on tulossa! :)


Näiden lampuntuunausideoiden myötä toivotamme Virallisen Virkkausassistenttini kanssa kaikille lämpöistä ja rauhallista joulun odotusta! Johan meitä vähän jännityttää, tuoko pukki tänä vuonna hiiliä, risuja vai herkkuluita... :)

-Hanna-