lauantai 10. syyskuuta 2016

Sukasta polvi paranee...

...varsinkin polvisukasta! Työlistalla on heinäkuun helteistä asti ollut virkatut polvisukat. Koska Hämeessä ollaan eikä muutoinkaan toine hötkyillä, niin sukat valmistuivat pari päivää sitten.


Virkkasin sukat tätä Novitan ohjetta mukaillen. Lankana oli 7 Veljestä raitaa, paitsi resorissa, kantapäässä ja kärjessä Nallea (lankakätköistä ei löytynyt oranssia Seiskaveikkaa). Resoriin ja kantapäähän käytin Nallea kaksinkertaisena. Koukkuna oli... hetkinen, nyt iski hetkellinen dynastia... olisikohan se ollut nelonen?


Ohjeesta poiketen en neulonut resoria, vaan virkkasin joustovirkkausta. Sen jälkeen virkkasin aina pari kerrosta ja kokeilin omaan jalkaani. Säihkysäärieni mukaan kavensin varren silmukoita.


Täytyy sanoa, että tällä tekniikalla tehdyt sukat istuu jalkaani kuin valettu. Siksi onkin hitokseen hyvä juttu, että nämä jäävät ihkaomaan käyttööni!


On muuten himpun verran hankalaa itse kuvata omissa jaloissa olevia sukkia. Kyllä, kuva on epätarkka, silmissäsi ei sumentunut. Huomattavasti tarkempia kuvia tulee, kun sukkamalli ja kuvaaja ei ole yksi ja sama tyyppi:


Hyvästä istuvuudesta (siis omiin jalkoihini) huolimatta näistä ei ihan lempparisukat tulleet. Virkatut sukat ovat neulottuja paksummat, joten nämäkin ovat melkoisen töpäkät. Äitimuori sen sijaan tekee niitä lempparisukkia, tässä viimeisimmät jotka sain:


Menin muuten sörkkimään blogin ulkonäköä. Täytyy tovi makustella, saatan mennä pian sörkkimään uudestaan! :) Muistathan muuten, että meitsiläinen pöllöilee myös Facebookin puolella! Lupailin siellä arvontaa, kun 200 tykkääjää tulee täyteen. Ollaan assistenttini kanssa nyt pari viikkoa tuijoteltu lukua 199 ;)

-Hanna-