sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Tsimpukkaviufkakukkaro

Sattuipa muutama päivä sitten niin, että sain eräältä mainiolta kyläilijältä mitä mainioimpia tuomisia: pari kerää Novitan Aalto-lankaa ja suklaalevyn. Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että ei ihminen paljon muuta tarvitsekaan! Siitä suklaalevystä ei enää ole... öh... kuvattavaa jäljellä... en tiedä mihin se siinä katosi... kummallista... Mutta tätä lankaa pyöritellessä piti pudottaa edellinen työ käsistä ja tarttua koukun kanssa tähän. Tuttuun tapaan ilman ihmeempiä suunnitteluja virkkasin tällaisen:


Kaapin pohjalta löytyi joutilaat kukkaronkehykset, joihin virkkasin simpukkakuvioisen pussukan. Vai onko nuo viuhkoja? Tsimpukkaviufkoja? Ohjetta ei sen kummemmin ollut, virkkailin vain joka toisen kerroksen simpukoita edellisen kerroksen etureunaan, ja joka toisella kerroksella pylväitä edellisen pylväskerroksen takareunaan. Aalto-lanka on puuvilla-akryyliä, ja tähän käytin 2,5 millin koukkua.























Tällä kertaa onnistuin kiinnittämään kehyksetkin ilman enempiä tuskailuja. Kerrankin otsasuoni ja verenpainelääkkeet säästyi! Vielä kun keksisin, miten nuo simpukat saisi pysymään samaan suuntaan ojennuksessa. Täytyy ainakin näyttää tuolle kukkarolle hieman silitysrautaa ja jättää kosteana jonnekin painumaan. Tuntuu, että simpukat sojottavat koko ajan minne sattuu. Sellainen tosin on ihan ominaista meikäläisen tekeleille, eli ehkä se vain ilmentää sitä meikäläisen persoonallista treidmarkkia.



Virallisella Virkkausassistentillani oli oma ehdotus kukkaron käyttötarkoitukseksi... Mutta taidan silti keksiä tälle jotain muuta käyttöä, kuin Assarin herkkukukkaroksi.


Kyllä kesä on kiva! Kuvissa näkyy muutakin kuin harmaata huttua ja muutenkin valoa riittää. Aurinkoisia päiviä kaikille! :)

-Hanna-