sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Onnillinen viltti

Täällä taas pitkästä aikaa! Lähdinpä virkkailemaan tietämättä jälleen mihin päädyn. Kaapissa on pyörinyt jo pitkään kaksi kerää Novitan Onni-lankaa, joista jostain syystä halusin päästä eroon. Aloin virkata mummoruutua, joka vain kasvoi ja kasvoi... Jossain kohtaa keksin, että tästähän voisi tulla erään ekaluokkalaisen torkkupeitto. Synttäritkin kun odottelivat sopivasti nurkan takana. No mutta kappas:


Kahdesta kerästä Onnia syntyi 4,5 koukulla viltti, jonka sivun pituus on noin metri. Reunaan virkkasin vielä pari valkoista kerrosta Red Heart Baby -langalla.



Jotakin viltti tuntui vielä kaipaavan, joten virkkasin vielä Red Heart -langan jämistä kolme kukkaa. Kukkasille lennähti nappilaatikosta muutama leppäkerttu. Kesä ei siis voi olla vielä ohi! :)



Kuten usein, tälläkin kertaa tuli lopuksi kiire, joten kukat ei oikein kestä lähempää tarkastelua. Koko viltin pingottamisesta en ehtinyt edes haaveilla.



Tällainen virkkuutyö on meikäläisen lempparipuuhaa, ainakin näin syksyllä. Ei tarvitse seurata ohjetta ja laskea silmukoita.



Hypistelymuhvien tekeminen muistisairaille vanhuksille on nyt in (lisätietoa esim. täältä). Samantyylinen hypisteltävä rauhoittaa usein myös lapsia. Mikä sen mukavampaa, kun viltissä on jotakin hypisteltävää, jos vaikka Uni-Masa on myöhässä.



Näyttää ihan siltä, että Prinsessa Päivänsankari on kelpuuttanut uuden torkkupeiton :)

Ensi kuussa tämä blogi täyttääkin jo kaksi vuotta! Sitähän sopii tietysti juhlia jollakin asiaan kuuluvalla arvonnalla ;)

-Hanna-